Brak dodawnia produktow do koszyka po skasowaniu strony "O firmie"

topd1

2014-07-26 20:45

Witam serdecznie,
Spędziłem trochę czasu na skonfigurowaniu sklepu i dodaniu rożnych produktów.
Wszystko było fajnie, wszystko się wyświetlało, koszyk zliczał, normalnie bajka...
Wszystko padło w momencie, kiedy skasowałem stronę "O firmie". Nie była potrzebna więc się jej pozbyłem.
Teraz sedno problemu: po skasowaniu strony "O firmie" żaden produkt nie dodaje się do koszyka.

Moja prośba:
1/ jeśli ktoś wie jak przywrócić stronę "O firmie" niech napisze. Trudno, jeśli bez tej strony sklep nie zadziała to to coś tam wstawię.
2/ jeśli jest jakiś inny sposób zmuszenia sklepu do działania bez strony "O firmie" chętnie przeczytam.

Bardzo proszÄ™ o pomoc
pozdrawiam

» Quick.Cart v6.x

topd1

treewood (OpenSolution)

2014-07-27 09:36

Pobierz wersje standardowa z dzialu pobierz i uruchom w osobnym katalogu. Porownaj konfiguracje (przypisania stron). Strona o firmie nie ma zwiazku z koszykiem wiec prawdopodobnie zrobiles jeszcze cos innego. Porownaj konfiguracje dokladnie.

grafiQa

2014-07-27 14:06

W konfiguracji masz zakładkę "strony".
Tam ustawiasz strony dla strony startowej i koszyka. Jest tam min. opcja koszyk. Sprawdź czy w opcji koszyk jest wybrana jakaś strona.
Sprawdź też status koszyka czy jest włączony.

Jarek

topd1

2014-07-27 18:24

Dzięki za odpowiedzi.
Na szczęście problem leżał zupełnie gdzie indziej.
Nic nie pomagało i zacząłem grzebać w ustawieniach PHP na serwerze, okazało się, ze jest ustawione 4.4.9.
Po zmianie na 5.4.25 wszystko wróciło do normy.
Tak przy okazji to przydałaby się opcja backupu w darmowej wersji :)

pozdrawiam

topd1

openzibi

2014-07-27 18:34

SimpleBackup
http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?sDir=Quick.Cart%2Fplugins&sWord=back&sEdition=Quick.Cart&sVersion=6.4

StudioStrona.pl

grafiQa

2014-07-29 19:58

openzibi dobrze radzi... :)

Jarek

Do góry
o nas | kontakt