Witam. Strona nad którą pracuję http://test.meblekabut.pl/
Po wejściu w "Meble" przy krzesłach pojawia się miniaturka. Jednak po wejściu w "Realizacje" ---> "Kuchnie" pomimo że w obu podstronach są zdjęcia, to nie ma miniatur na ich wejściu. Gdy dodaję gdzie indziej dzieje się to samo.
Z innych chciałbym zapytać, jak całą stronę bardziej przenieść na środek, ponieważ wcześniej po lewej były kolumny które usunąłem, to teraz chciałbym tą stronę wyśrodkować. Oraz czy jest możliwość, by górne menu było również wyśrodkowane?(jest do lewej)
Jezeli chodzi o miniatury listy podstron to ustaw sobie sposob wyswietlania w zakladce zaawansowane. W tej chwili prawdopodobnie masz ustawiona opcje lista(nazwa opis)... ustaw sobie lista(nazwa opis, zdjecie) W tedy w liscie pojawia sie obrazki
Z miniaturkami to rzeczywiście tak było, jednak co do tego tytułu na górze strony to: - dopisuję na samym dole w stylach
body#page1 h1 {display:none;}
i nic się nie dzieje,
Później w database/config/lang_pl.php zrobiłem tak jak powiedziałeś i strona przestała się otwierać. Może źle to robię, zamieszczam tutaj niezmodyfikowaną zawartość tego pliku:
Co do wyśrodkowania strony to sobie poradziłem, jednak menu na górze ciągle jest zaczepione do lewej strony. Dało się zmienić z 'left' na 'right' ale już 'center' nie dawało rezultatów.
Nie potrafię jeszcze sobie poradzić ze zmianą logo na swf. Jak narazie dałem na próbę w gifie podmieniając tło banera.
i dalej nie wiem co z tym zrobić. Kierowałem się poradami z tego linku http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-tips jednak nie do końca rozumiem gdzie mam wkleić ten kod oraz jak przypisać że jest on w img/logo1.swf
Proszę o pomoc :) Najbardziej mi zależy na wgraniu tego loga w SWF, jeszcze trochę poprawek i strona ruszy publicznie.
1. W pliku templates/default/style.css nie widze body#page1 h1 {display:none;} 2. Scieżka do pliku swf ustawiana jest w 2 miejscach: <param name="movie" value="logo1.swf" /> oraz <param name="movie" value="logo1.swf" />
nie wiem dlaczego wpisales to do configu... w warunku jaki podalem jest odniesienie do zmiennej $config['start_page'] bo ona zawiera id strony ktora jest strona startowa. W tym wypadku jezeli zmienisz sobie strone startowa w konfiguracji na inna to nadal warunek bedzie dzialal.
Jezeli wpisalbys zamiast $config['start_page'] numer strony startowej to tez ci zadziala dla tej akurat strony startowej ale po przestawieniu strony startowej na inna juz by to nie dzialalo... Wystarczy zrobic to co napisalem bez wolnych interpretacji Powodzenia.. :)
A propos SWF ... nie polecam.. Jaki ma sens stosowania fajerwerkow w postaci animowanego flasha skoro nie mozna tego wyswietlic na wszystkich urzadzeniach mobilnych. To juz lepiej zastosowac slider z jQuery. Tez sie rusza a nie dyskryminujesz tych co nie uzywaja flasha :)
czyli w moim przypadku zmienić <param name="movie" value="logo1.swf" /> na <param name="movie" value="img/logo1.swf" /> ?
Tylko dalej nie wiem, gdzie dokładnie w _header.php wkleić mam ten kod html. Próbowałem już na kilka sposobów i ciągle kończy się to fiaskiem.
grafiQa tylko jest taki problem, że ja w pliku page.php nie posiadam wpisu $config['start_page'], więc szukałem go gdzie indziej :) I znalazłem go właśnie w lang_pl.php
1. Swój plik umieściłeś nie w img/logo1.swf ale w templates/default/img/logo1.swf (dopasuj w obu miejscach kodu flash) 2. cały div z flashem zamień np. z <?php echo $config['slogan']; ?> 3. Dopasuj style.css bo inczej baner będzie przesuniety w prawo i dół
Nie posiadasz oczywiscie bo ja ci go dodalem tlumaczac po co on jest... Z tego copiszesz to chyba nie lapiesz za duzo php... a takie zabawy ze zmiennymi wymagaja podstawowej znajomosci php... Napisalem Ci krok po kroku... Jezeli z tym masz problem to zrob sobie to w css. Jak chcesz ukryc tytul konkretnej strony to po prostu wpisz w stylach:
body#pageX h1 {display:none;}
gdzie X to numer strony w ktorej chcesz ukryc Tytul.
openzibi-dzięki, jednak zamiast flasha mam tylko biały prostokąt. Flash nie potrafi się wczytać. Flash ma wymiary 960x250 oraz waży 484KB. grafiQa - rzeczywiście, jest to moja pierwsza styczność z php jak i css...strona jest robiona sposobem prób i błędów. Skopiowałem linijkę body#page1 h1 {display:none;} do stylów css, niestety nic się nie stało.
1. Wstawiasz ten kod: <div id="flashContent"> ....... </div> pamietajac o dopasowaniu, w 2 miejscach, linku do swf Jezeli nie ma błedu w linku do pliku to MUSI zadzialać 2. #page1 h1 {display:none;} A może strona główna ma inne ID lub, na wszelki wypadek po zmianie odśwież przegladarkę