1. jaka posiadasz wersje Quick.Cart'a? 2. czy dokonywales upgrade'u ze starszej do nowszej wersji? 3. czy dokonywales jakichkolwiek modyfikacji na kodzie PHP lub HTML?
1. działam na qc wersja 0.3.0 2. nie dokonywałem żadnych upgradeów. 3. nie modyfikowałem kodu.
czy załadowanie qc 0.3.1 załatwi sprawę? w jaki sposób mogę upgradeować obecną wersję do 0.3.1 ? czy tylko nałożyć pliki czy poprostu przeklepać cały asorytment ?
zaktualizowałem wszystko zgodnie z instrukcjami ale nadal jak wejdę w kupno produktu w miejsce gdzie się wpisuje dane adresowe wywala mi w nagłówku coś takiego:
Notice: Undefined offset: 1 in .../core/orders-ff.php on line 54 Notice: Undefined offset: 1 in ...libraries/FlatFiles.php on line 331
dodatkowo po aktualizacji zniknęły zamówienia w panelu administracyjnym. zostały tylko puste wpisy jak wejdę w szczegóły to nic tam niema ale ilość tych pustych odpowiada ilości starych zrealizowanych zamówień. TREEWOOD POTRZEBUJĘ TWEJ POMOCY !!!
Fatal error: Call to undefined function: dbcheckbasketproducts() in .../core/orders.php on line 44
dziwne ale jak załadowałem pusty qc 0.3.0 to wszystko wydawało by sięw porządku. czy można załadować stary qc z backupu na obecny 0.3.1 ??? najwarzniejsze do dane produktów i zamówień. w jakim katalogu/pliku sa przechowywane zamówienia ? jak załadowałem qc z kopii bezp. to zamówień nie było...
t_zone
kadee
2005-09-06 15:05
Zamówienia - Katalog db/ pliki orders.php i orders_products.php Produkty - products.php i products_filel.php Kategorie (też ważne) - categories.php i categories_files.php Pozostaje couriers.php który zawiera dane kurierów/sposobów dostawy
Dodatkowo w katalogu files/ przechowywane są pliki dołączane do produktów i kategorii, zgodnie z nazwami podkatalogów
t_zone: - w config.php usun linie kodu gdzie pisze error_reporting( E_ALL ); - jaka masz wersje PHP - czy jest wyzsza niz 4.3.3? - czy posiadasz jakies restrykcyjne ustawienia serwera - jesli nie wiesz to zapytaj administratora?
na serwerze mam php 5 cośtam czy usunięcie linijki z config'a da efekty ? co z zamówieniami ? ilość jest ok ale nadal nie widać napisów a boję się skosować zamówienia...
serwer na 100% mam z php 5.0 (pytałem operatora) php4 i wcześniejsze działają bez problemu.
co mam zrobić z zamówieniami których napisy zniknęły podczas aktualizacji jak opisałem wcześniej... ???
załadowałem stary qc z kopii bezpieczeństwa i o dziwo działa bez tych errorów. czy czas działania/używania ma wpływ na występowanie błędów... od tamtego czasu pozmieniałem masę opisów w sklepie i prościej by było wklepać wszystko od nowa niż szukać i dopisywać...
t_zone - pomylilem sie ... chodzi o plik config/general.php
witaj.net
kropek
2007-06-18 11:37
Pozwolę sobie dołączyć mój raport dotyczący tego samego zestawu błędów. Wersja 0.3.1. Różnica: linia 54 zamiast 55 raportowanej tutaj.
Skrypty nie były dotykane od miesięcy. Wczoraj dodane nowe produkty. Dzisiaj raport o błędach lecz bez pewności czy można skorelować te dwa fakty. Być może błąd występowałwcześniej.
Na razie staram się zreplikowć to w miarę swych skromnych możliwości loklalnie.