Błędy po przeniesieniu strony na nowy serwer

serwis

2014-03-11 11:46

Witam,

Strona została przeniesiona na nowy serwer i występują na niej po przeniesieniu następujące błędy:

Na stronie wejściowej:

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/jack/public_html/index.php:1) in /home/users/jack/public_html/index.php on line 15

Na stronie po zalogowaniu:

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/users/jack/public_html/admin.php:1) in /home/users/jack/public_html/admin.php on line 9

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/users/jack/public_html/admin.php:1) in /home/users/jack/public_html/admin.php on line 9

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/jack/public_html/admin.php:1) in /home/users/jack/public_html/admin.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/users/jack/public_html/admin.php:1) in /home/users/jack/public_html/core/common-admin.php on line 158

Znalazłam na forum następujące wskazówki:
- usunięcie białych znaków sprzed znacznika '<?php' w plikach znajdujących się w katalogu 'translations'
- zmiana kodowania plików na 'utf-8'
- wstawienie w głównym katalogu serwera pliku 'tmp'
- a także zapisywanie sesji we wskazanym folderze np. 'files/sessions'

Wszystkie te metody zastosowałam i żadna z nich nie przyniosła poprawy działania skryptu.

Na chwilę obecną nie ma możliwości zalogowania się do systemu CMS.

Proszę o podpowiedź, co jeszcze można zrobić, aby strona zaczęła działać prawidłowo na nowym serwerze.

Z góry dziękuję za pomoc.

» Quick.Cms v4.x

hajczek

serwis

2014-03-11 16:19

Jeszcze odnośnie mojego problemu.
Dziwna sprawa z tym występowaniem błędów po przeniesieniu strony z jednego serwera na drugi - zawsze wykonuję stronę WWW najpierw na serwerze testowym.
Dopiero jak strona jest gotowa wgrywam ją na docelowy serwer - działam tak od 5 lat i nigdy nie spotkałam się z takim problemem....
Cóż, spróbuję jeszcze raz na spokojnie wszystko wykonać od nowa - może zdziała .... ?
Jednak jeśli ktoś ma pomysł, co jeszcze może wpływać na taki stan rzeczy, bardzo proszę o wskazówkę.

hajczek

openzibi

2014-03-11 17:26

1. Jeżeli domena jest skierowana na podkatalog to tam na niektórych serwerach może byc konieczne wstawienie katalogi tmp
2. Sprawdź czy wgrywałeś w trybie binarnym
3. Sprawdź czy w trakcie wgrywania nie nastąpiła zmiana dużych liter na małe ale to raczej nie to bo nie widzę komunikatu o tym świadczącym

StudioStrona - rhh.pl

serwis

2014-03-13 12:04

Witam,

Pomógł Notepad++ i zapisanie plików z opcją 'UTF-8 bez BOM'...

hajczek

Do góry
o nas | kontakt