Wyświetlanie wartości w koszyku

km

2014-03-09 20:36

Witam

W górnym koszyku wyświetlana była tylko ilość produktów, a chciałem mieć również wartość, więc skorzystałem ze zmiennej

$_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE

, którą użyłem w funkcji throwMenu()

Wygląda to tak:

$content 
.= '">  <a href="'.$aData['sLinkName'].'">'.$aData['sName'].'</a>'.( !empty( $GLOBALS['config']['basket_page'] ) && $aData['iPage'] == $GLOBALS['config']['basket_page'] ? '<span>'.$GLOBALS['lang']['Basket_products'].':&nbsp;<strong>'.$GLOBALS['iOrderProducts'].'</strong></span>'.'<span>'.$GLOBALS['lang']['Summary'].':&nbsp;<strong>'.$_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE].'</strong>'.'&nbsp;zł'.'</span>' null ).$aData['sSubContent'].'</li>';

Co muszę jeszcze zrobić, aby wartość w momencie kiedy w koszyku nie ma produktów wyświetlała się jako 0 ? Jak jak jest to z ilością, kiedy nie ma produktów w koszyku, wyświetlane jest 0.

» Quick.Cart v6.x

km

euphoria-art

2014-03-09 21:18

Nie jestem pewien ale chyba jeszcze coś trzeba zmienić w index.php czy dopisać tam $fOrderSummary kiedyś to robiłem w starszej wersji.

km

2014-03-09 22:10

W index.php jest coś takiego:

$iOrderProducts 
= isset( $_SESSION['iOrderQuantity'.LANGUAGE] ) ? $_SESSION['iOrderQuantity'.LANGUAGE] : 0;

To w tym miejscu trzeba coś dopisać?

km

boboo

2014-03-10 07:24

dokładnie tak.
Dopisz pod tym:

$fOrderSummary=isset($_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE])?$_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE]:'0,00';

a w throwMenu zamień:

$_SESSION['fOrderSummary'.LANGUAGE]

na:

$GLOBALS['fOrderSummary']

boboo :-)

km

2014-03-10 09:56

Jest coś jeszcze nie tak. Po dodaniu produktu do koszyka, wyświetlana wartość '0,00' zł nie zmienia się, dopiero po odświeżeniu strony wartość ulega aktualizacji. To samo po usunięciu produktu z koszyka, należy odświeżyć stronę, aby wartość została zaktualizowana.

km

boboo

2014-03-10 11:02

masz jeszcze w templates/default/ dwa pliki do modyfikacji:
order-step-1 i order-step-2
W każdym z nich masz linijkę:

$iOrderProducts = isset( $_SESSION['iOrderQuantity'.LANGUAGE] ) ? $_SESSION['iOrderQuantity'.LANGUAGE] : 0;

i pod nimi dopisz to z $fOrderSummary=isset... z postu powyżej.

boboo :-)

km

2014-03-10 11:20

Teraz wszystko gra. Dzięki za pomoc!

km

Do góry
o nas | kontakt