link nazwy produktu linkuje do strony głównej

grzdak

2014-02-17 15:18

no właśnie - na liście produktów linki nazw produktów nie linkują do produktu, tylko przerzucają mnie do strony startowej. Dotyczy to tylko produktów przypisanych do jednej strony. Pozostałe listy produktów nawet w obrębie stron tego menu linkują dobrze.
Co się stało, jak poprawić?
pozdrawiam
G

» Quick.Cart v6.x

grzdak

selekcjoner

2014-02-17 15:37

A zdjęcie z tej listy gdzie kieruje?
Podaj chociaż link do strony. Jeśli coś modyfikowałeś i przestało działać jak powinno to trudno będzie pomóc po tak ogólnym opisie.

simlution.org

grzdak

2014-02-17 16:10

narazie sklep mam lokalnie, więc nie mam jak pokazać.
Zdjecia tez linkują niewłaściwie.
To co zmieniałam to na stronie z listą produktów kolejność - nazwa produktu->zdjęcie -> cena itp, zamieniłam na zdjęcie->nazwa produktu-> itp.
Zmianę zrobiłam w pliku core/products.php w linijce:
<code> if( isset( $oFile ) ){
$sImage = $oFile->getDefaultImage( $aData['iProduct'], 2, true, $aData['sLinkName'] );
}

$content .= '<li class="l'.( ( $i == ( $iCount - 1 ) ) ? 'L': $i + 1 ).' i'.( ( $i % 2 ) ? 0: 1 ).' column'.( ( $i % 4 ) ? 0: 1 ).'">
<h3><a href="'.$aData['sLinkName'].'">'.$sImage.'</a></h3><h2><a href="'.$aData['sLinkName'].'">'.$aData['sName'].'</a></h2>
'.( isset( $GLOBALS['aDisplayPagesTreeInProductsList'][$iPage] ) ? '<h3>'.$this->throwProductsPagesTree( $aData['iProduct'] ).'</h3>' : null ).$sDescription;</code>
no ale dziwne, ze tylko jedna strona psuje, pozostałe z tego samego menu linkują dobrze.

grzdak

selekcjoner

2014-02-17 16:20

A co to jest <code> ??

Możesz spróbować podmienić ten kod na oryginalny i zobaczyć czy pomoże, ale wątpię w to.
Skopiuj link takiego produktu i wrzuć na forum.

simlution.org

grzdak

2014-02-17 17:28

http://localhost/moje/przycinanie/sekator-nozycowy-%EF%BF%BD-16mm.html,
a nazwa produktu : sekator nożycowy, &#248; 16mm

zdaje się, że znaczek średnicy powoduje, że adres linku się rozjeżdża. Te procenty powyzej to wlaśnie średnica...
Czy mogę jakoś rozwiązać problem nie likwidując znaczku średnicy?
pozdr
G

grzdak

selekcjoner

2014-02-17 17:37

Z linka musisz się go pozbyć.
W core/libraries/trash.php w funkcji change2Url dodaj ten znaczek, żeby zamieniło go na np. myślnik.
W tytule produktu pozostanie.

simlution.org

grzdak

2014-02-17 18:06

ok selekcjoner, funkcję znalazłam, dodałam na końcu pierwszej linii znaków '&#248;', a na końcu drugiej linii znaków '-'
teraz cała ta funkcja wygląda tak:

function change2Url( $sContent ){
return strtolower( change2Latin( str_replace(
Array( ' ', '&raquo;', '/', '$', '\'', '"', '~', '\\', '?', '#', '%', '+', '^', '*', '>', '<', '@', '|', '&quot;', '%', ':', '&', ',', '=', '--', '--', '[', ']', '.', '&#248;' ),
Array( '-', '', '-', '-', '', '', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '-', '', '-', '-', '-', '-', '(', ')', '', '-' ),
trim( $sContent )
) ) );
}

jednak nadal adres produktu w przeglądarce wygląda tak:

sekator-kowadelkowy-&#65533;-20mm.html

a adres odnośnika po wykonaniu: kopiuj adres odnośnika, wygląda tak: /sekator-profesjonalny-%EF%BF%BD-26mm.html

hmmmmmmm....

grzdak

selekcjoner

2014-02-17 18:14

Musisz w tej funkcji dokładnie wkleić "znaczek średnicy" czyli ten symobol

simlution.org

Do góry
o nas | kontakt