no właśnie - na liście produktów linki nazw produktów nie linkują do produktu, tylko przerzucają mnie do strony startowej. Dotyczy to tylko produktów przypisanych do jednej strony. Pozostałe listy produktów nawet w obrębie stron tego menu linkują dobrze. Co się stało, jak poprawić? pozdrawiam G
A zdjęcie z tej listy gdzie kieruje? Podaj chociaż link do strony. Jeśli coś modyfikowałeś i przestało działać jak powinno to trudno będzie pomóc po tak ogólnym opisie.
narazie sklep mam lokalnie, więc nie mam jak pokazać. Zdjecia tez linkują niewłaściwie. To co zmieniałam to na stronie z listą produktów kolejność - nazwa produktu->zdjęcie -> cena itp, zamieniłam na zdjęcie->nazwa produktu-> itp. Zmianę zrobiłam w pliku core/products.php w linijce: <code> if( isset( $oFile ) ){ $sImage = $oFile->getDefaultImage( $aData['iProduct'], 2, true, $aData['sLinkName'] ); }
$content .= '<li class="l'.( ( $i == ( $iCount - 1 ) ) ? 'L': $i + 1 ).' i'.( ( $i % 2 ) ? 0: 1 ).' column'.( ( $i % 4 ) ? 0: 1 ).'"> <h3><a href="'.$aData['sLinkName'].'">'.$sImage.'</a></h3><h2><a href="'.$aData['sLinkName'].'">'.$aData['sName'].'</a></h2> '.( isset( $GLOBALS['aDisplayPagesTreeInProductsList'][$iPage] ) ? '<h3>'.$this->throwProductsPagesTree( $aData['iProduct'] ).'</h3>' : null ).$sDescription;</code> no ale dziwne, ze tylko jedna strona psuje, pozostałe z tego samego menu linkują dobrze.
http://localhost/moje/przycinanie/sekator-nozycowy-%EF%BF%BD-16mm.html, a nazwa produktu : sekator nożycowy, ø 16mm
zdaje się, że znaczek średnicy powoduje, że adres linku się rozjeżdża. Te procenty powyzej to wlaśnie średnica... Czy mogę jakoś rozwiązać problem nie likwidując znaczku średnicy? pozdr G
Z linka musisz się go pozbyć. W core/libraries/trash.php w funkcji change2Url dodaj ten znaczek, żeby zamieniło go na np. myślnik. W tytule produktu pozostanie.
ok selekcjoner, funkcję znalazłam, dodałam na końcu pierwszej linii znaków 'ø', a na końcu drugiej linii znaków '-' teraz cała ta funkcja wygląda tak: