wyświetlanie subpagges jako menu obrazkowe

azzir

2014-01-25 23:28

Witam,
Potrzebuje zrobic menu w postaci poziomego menu obrazkowego i udało mi się zrobić coś takiego : http://bestsystem.pl/projekt/?dla-niej,14 ale niestety pojawia się problem z css (na projekcie widnieje "problem" w postaci białych prostokątów).
Ustawiłem w css #content .subpagesList li jako inline ale wtedy wielkośc bloku #content .subpagesList li jest za mała i stąd te białe prostokąty.
Css wygląda tak:
#content .subpagesList{float:left;width:100%;margin:2px 0;list-style:none;}
#content .subpagesList li{display:inline;width:auto;border:2px solid #fff;margin:10px 0;padding:5px 5px;-webkit-box-shadow:0 10px 5px -5px rgba(0,0,0,.15);box-shadow:0 10px 5px -5px rgba(0,0,0,.15);}
* html #content .subpagesList li{width:100%;} /* IE 6 hack */
#content .subpagesList li .photo{float:left;margin:5px 10px 5px 10px;}
#content .subpagesList li h2{padding-bottom:10px;text-shadow:2px 2px 3px #ddd;}
#content .subpagesList li h2, #content .subpagesList li h2 a{display:none;color:#fff;font-size:1.25em;font-weight:normal;background:none;}
#content .subpagesList li h2 a:hover{color:#666;background:none;}
#content .subpagesList li div.description{font-weight:normal;font-size:1em;line-height:1.4em;}
#content .subpagesList li ul, #content .subpagesList li ol{float:left;width:100%;margin:5px 0 0 30px;padding:0;}
#content .subpagesList li li{padding:0;border-bottom:0;background:none;-webkit-box-shadow:none;box-shadow:none;}
#content .subpagesList li ul{list-style:disc;}
#content .subpagesList li ol{list-style:decimal;}
#content .subpagesList li p{padding-bottom:10px;}

nie mam pomysły dlaczego, coś przeoczyłem ale co? Pewnie to jakaś głupota ale jakoś nie mogą wpaść co to...

» Quick.Cart v6.x

waldek

boboo

2014-01-26 13:25

#content .subpagesList li -> dodaj jeszcze do tego float:left i zmniejsz deczko padding left-right (0).
U mnie zadziałało.

boboo :-)

azzir

2014-01-26 23:20

boboo, wielkie dzięki - jak zwykle niezawodny ;)

waldek

Do góry
o nas | kontakt