właśnie jak to zrobić - nazwy produktów są różnej długości zajmują 1/dwie/trzy linijki, co w liście produktów powoduje przesunięcie zdjęcia i bałagan na stronie (zdjęcia nie sa w jednej linii). Jak zafiksować, aby tytuł zawsze zajmował np. 2 linie, niezależnie od tego czy faktycznie tak jest czy nie pozdr G
Napisałem sobie funkcję i wsadziłem ją do common.js
function equalHeight(elems){ for(var el=0;el<elems.length;el++){ var allElems=document.getElementsByTagName(elems[el]); var iMaxH=0,iMaxTemp=0; for(var i=0;i<allElems.length;i++){ var thisElem=allElems[i]; if(thisElem.className&&thisElem.className.search(/equalH/)!=-1){ iMaxTemp=thisElem.getBoundingClientRect().bottom-thisElem.getBoundingClientRect().top; if(iMaxTemp>iMaxH) iMaxH=iMaxTemp; } } iMaxH=iMaxH-10; for(var i=0;i<allElems.length;i++){ var thisElem=allElems[i]; if(thisElem.className&&thisElem.className.search(/equalH/)!=-1) thisElem.style.height=iMaxH+'px'; } } }
Następnie do elementów, które powinny mieć jednakową wysokość, dodałem klasę "equalH". Wywołuję tę funkcję w body onload, wpisując elementy do wyrównania jako parametry.
equalHeight(['h2','h3','li']);
Może nie jest to rozwiązanie "górnych lotów", ale działa :-)