Po zalogowaniu nic nie wiadać

lux

2014-01-20 10:32

Cześć,

mamy bardzo dziwną sytuację. Strona działała normalnie i nagle dziś, po zalogowaniu się do panelu administratora, NIC NIE WIDAĆ, pustka, biała strona. Co może być tego przyczyną i jak sobie z tym poradzić. Proszę radę/pomoc/sugestię.

» Quick.Cms v2.x

lux

lux

2014-01-20 12:58

Strona jest utrzymywana na hostingu w NetArt (nazwa.pl).
Inne strony również nie działają (oparte na quick.cms 2.4 i 2.2) tzn. nie wyświetla się panel administracyjny po poprawnym zalogowaniu. Te nowsze strony np. quick.cms 4.1 działają poprawnie.

lux

selekcjoner

2014-01-20 13:29

Napisz do nazwa.pl, że przestały Ci działać dzisiaj niektóre strony czy przypadkiem nie zmieniali czegoś na serwerach np. wersji php

simlution.org

lux

2014-01-20 13:39

Już to zrobiłem. Oto odpowiedź z nazwa.pl: "Po naszej stronie nie były wprowadzane żadne zmiany."

Strony są wyświetlane poprawnie, jest natomiast problem z zalogowaniem się do panelu administratora (Quick.CmS 2.2 i 2.4).

lux

selekcjoner

2014-01-20 14:37

Rozumiem, że nie ma żadnych błędów wyświetlonych? Cała biała strona? Nie były żadne modyfikacje wykonywane w tym czasie lub dogrywane pliki na serwer?
Wejdź do pliku config/general.php i odkomentuj error_reporting( E_ALL );

simlution.org

lux

2014-01-20 17:07

Kompletnie nic nie było robione, stąd tak duże nasze zdziwienie.

Co to znaczy "odkomentuj error_reporting( E_ALL );"?

lux

lux

2014-01-20 17:10

Co jeszcze w międzyczasie zauważyliśmy, to to, że podstrony będące odnośnikami, teraz wyświetlają się jako białe/puste strony.

Zagadka. Może ktoś potrafi poradzić, co robić. Musimy ważna informację opublikować na jednej ze stron, masa ludzi czeka na informacja, i nie mamy możliwości dodania nowego newsa :/

lux

lux

2014-01-20 17:14

Na tym samym hostingu wersja Quick.CMS 4.2 działa poprawnie. Problem jest jedynie ze starszymi wersjami tj. 2.2 i 2.4.

Może wystarczy zrobić aktualizację? Może to jest konieczne/wskazane? Jeśli tak, proszę o kontakt do osób lub osoby, które są w stanie szybko i sprawnie to wykonać.

lux

selekcjoner

2014-01-20 17:21

Odkomentować czyli w tym przypadku znajdź w config/general.php
//error_reporting( E_ALL );
i zamień na:
error_reporting( E_ALL );

Aktualizacja zawsze jest wskazana do nowszej wersji. A czy pomoże to zależy, jak jest sypnięta baza to nie pomoże.

simlution.org

lux

2014-01-20 17:34

Skasowałem "//" i jest bez zmian.

Z bazą danych wszystko musi być dobrze, bo nic nie było zmieniane.

lux

selekcjoner

2014-01-20 17:43

Bazy nie zmieniałeś, plików też nie modyfikowałeś, na serwerze nic nie zmieniali, a jednak strona nie działa. Nie wiem skąd Twoja pewność.
Może po prostu jakieś włamanie na stronę było, jak możesz podaj link do strony.

simlution.org

lux

2014-01-20 17:44

glpfutsal.pl

lux

lux

2014-01-20 17:50

W menu pod banerem jest 'Archiwum' i to jest odnośnik do innej strony. Po kliknięciu wyświetla się biała strona, podobnie jak po zalogowaniu do panelu administratora.

lux

wewior (OpenSolution)

2014-01-20 18:50

Poproś administratorów nazwa.pl o kopię zapasową Twojej strony z wczoraj, a najlepiej jeszcze wcześniejszą, z dnia kiedy jesteś pewny że strona działała i wtedy porównasz sobie co się zmieniło i co może powodować problem.
p.s.
U mnie odnośnik Archiwum działa.

lux

2014-01-20 18:57

Tak też zrobiłem, kopię wgrałem już rano. Śmiga - może jednak coś zmieniali w hostingu, o czym nie informowali. Nie wiem.
Dziękuję pięknie za pomoc.

lux

Do góry
o nas | kontakt