Pl napisy zamiast eng w panelu Quick CMS

grafik

2013-12-21 10:41

Cały czas nurtuje mnie jedna rzecz.. dlaczego od jakiegoś czasu w Quick Cms po wejściu na Eng wersję językowa, wyświetlają się napisy w języku pl.. nie przeszkadzało mi to, do czasu, aż któregoś dnia zwyczajnie się pomyliłam, miałam ustawioną eng wersją, ale dodałam pl wpisy. W czym tkwi problem? Starsze wersje - czyt. 3.2 / działają w tym temacie bez żadnych problemów.

» Quick.Cms v5.x

Jupraw

2013-12-21 13:35

Przebudź się, przemyj oczy zimną wodą. Potem zmień w Narzędzia/Konfiguracja/Opcje/Język w administracji wybierz en i zapisz. No, chyba, że masz z kosmosu wersję Quick Cms.

grafik

2013-12-23 16:23

I teraz mam eng napisy nawet w pl wersji, w młodszych wersjach były osobno - pl dla pl / eng dla eng - czy w starszych wersjach jest to normą? Tylko bez głupich komentarzy.

Kolego J., puknij się w ten durny czerep zanim coś napiszesz.

Jupraw

2013-12-23 16:54

Nie jestem obrażalski i puszczam mimo uszu to co napisałaś.
Przetestuj kombinacje ustawień językowych w Narzędzia/Konfiguracja/Opcje/Domyślny język i Język w administracji oraz jak to się ma do poszczególnych opcji Język w administracji i Język w górnej prawej części strony panelu administracyjnego.

polecam

2013-12-23 18:53

Pobierz raz jeszcze Quick.CMS i dodaj pliki językowe z tego pobranego do obecnie używanego przez Ciebie.
Następnie w konfiguracji wybierz jaki chcesz mieć język i zapisz.

grafik

2014-01-25 17:33

Wgrałam nową wersję, pobraną ze strony i nadal jest to samo;/

grafik

2014-02-21 05:15

Problem z eng/pl rozwiązany dzięki.. tym ustawieniom w lang_pl.php i lang_en.php zamiast config.php - usunelam z tegoz.

$config['skin'] = "szablon";
$config['admin_lang'] = "pl";
$config['default_lang'] = "pl";
$config['style'] = "style.css";

Tylko znowu jest problem. Mam cztery szablony / dwa pl i dwa eng. Pojawil się stary problem - zmiana skórki nie pomaga, bo albo layout zmienia się w pl na wybrany z listy, i dokladnie ten sam szablonik wyskakuje automatycznie w eng, i na odwrot.....

Nie wierzę ze nikt z pobierających QC 5.0 nie wpadl na pomysl co z tym fantem nie zrobic. Ba.. nikomu nie przeszkadzają "niezmienne" wersje językowe.. że o niemożności zmiany szablonu osobnej dla eng wersji nie wspomnę
Nie wierzę że "głowy" OS, rownież tego nie naprawily:( Mi to bardzo przeszkadza, bo chcę miec dwa rozne szablony dla dwoch roznych wersji językowych:(

Uprzedzę pytania - tak, byla wgrywana kompletnie nowa wersja QC 5.0 pobrana ze strony OS, wgrywana na roznej masci serwerach i nadal jest to samo:(

Dla niewtajemniczonych: Wersja pl i eng CMS QuickCMS 5.0 - ustawienia skórek, czy języka w konfiguracji, "łączy się ze sobą". To, co zmienia się w pl wersji - np. Język w administracji z pl na en, momentalnie zmienia się rowniez z pl na eng w drugiej wersji - czyli eng strony. I nikt nie moze nic na to poradzic :(

boboo

2014-02-21 08:16

Nie wierzę że "głowy" OSrownież tego nie naprawily

Naprawia się zepsute. A tam wszystko działa. Wystarczy zrozumieć jak.
Różne skórki dla różnych języków to nie naprawa, a rozszerzenie funkcjonalności.

boboo :-)

grafik

2014-02-21 22:46

Pracuję w tym cms od kilku lat, zaczynalam od 3.2 i mlodszych... nie bylo zadnych, absolutnie zadnych problemów z zmianami w konfiguracji i.. nie trzeba bylo tego rozumiec, wszystko dzialal Wszak, strony instalują tez osoby kompletnie zielone w tym temacie, ale chcące mieć stroną na naprawdę fajnym oprogramowaniu, i co mają zrobic w tej sytuacji? grzebac w plikach konfiguracyjnych php? Kurczę, nad czym tu myśleć? - klikam na jakąś zmianę w eng i ta zmiana ma się zapisać TYLKO w eng wersji, a nie również w pl, fr, ru i jakiejś tam jeszcze.

boboo, jesli wiesz jak rozwiązac problem, to napisz. Albo chociaz podpowiedz w ktorym kierunku iść.

grafik

2014-02-23 20:23

Kurde, i nadal nic... się nie dzieje w tym temacie. Chyba wrócę do młodszych wersji CMS... ale zrobię to na własną rękę, bo w takiej formie być nie może - potrzebuję czterech szablonów.

openzibi

2014-02-23 21:48

W Quick.CMS nie ma ograniczeń ilości szablonów.
Przeczytaj ostatni post Boboo. On czasami ma rację :)

StudioStrona - rhh.pl

euphoria-art

2014-02-23 23:07

Panowie boboo i openzibi grafik potrzebuje pomocy. Ostatni post boboo - boboo może mieć racje, ale czy racja jego pomaga grafikowi chyba nie, raczej uświadamia, ale tu nie oto chodzi. Grafik oczekuje pomocy, lub podpowiedzi a więc pomóżcie mu Panowie, nie zrozumieliście przesłania, - grafik nie ma czasu na pierdoły, umiecie programować! a więc dzielcie się tym! Bóg kazał się dzielić! więc nie żałujcie i nie skąpcie swojej wiedzy dla innych bliźnich! Chyba tu nie chodzi o kasę bo już ją macie;)

boboo

2014-02-24 08:37

a więc dzielcie się tymBóg kazał się dzielić

To nie będziesz miał problemu, aby podzielić się z Zibim albo ze mną wpłatą za każdy sprzedany obraz?

Nie wiem, czy zauważyłeś, ale pomagam chętnie - lecz wybiórczo.
Kryteria wyboru?
Jasno, z poszanowaniem języka i nieemocjonalnie opisany problem (oczywiście mam na myśli zagadnienia, których rozwiązania jeszcze nie zostały na tym forum opisane).
Jeśli problem został w powyższy spsób opisany, jeśli nie muszę czytać kilka razy i się zastanawiać co autor miał właściwie na myśli, to po prostu (gdy mam trochę czasu) zaczynam się w to bawić.
Następnie staram się "dać wędkę", a od reakcji na tę "wędkę" zależy czy podam "upieczoną rybę z przystawkami".

boboo :-)

grafik

2014-02-24 12:18

Ja juz sobie poradzę, nie potrzebuję Waszej... ekhem łaski.

grafik

2014-02-24 12:19

I nauczcie się czytać ze zrozumieniem..

"Kurczę, nad czym tu myśleć? - klikam na jakąś zmianę w eng i ta zmiana ma się zapisać TYLKO w eng wersji, a nie również w pl, fr, ru i jakiejś tam jeszcze.

openzibi

2014-02-24 20:11

Grafik, napisałaś , "puknij się w ten durny czerep", "nie potrzebuję Waszej... ekhem łaski." itp
Zerknij na post Boboo z 2014-02-24 08:37:31. Pomoże Ci w rozwiązaniu różnych problemów.

StudioStrona - rhh.pl

treewood (OpenSolution)

2014-02-24 22:44

grafik - czy jak wejdziesz do http://demo.opensolution.org/Quick.Cms/admin.php i zmienisz cos w j. angielskim to zmienia sie to tez w j. polskim?

Do góry
o nas | kontakt