Otrzymałam od znajomego świetny kalkulator lecz nie działa w Quick.Cart bezpośrednio jako kod Source;/ wyświetla się lecz po naciśnięciu na przycisk oblicz nic się nie dzieje:( proszę o pomoc może ktoś wie jak zmodyfikować ten kalkulator bądź gdzie go dodać by działał prawidłowo z góry dziękuję za pomoc
var dl1 = document.wypelniamy.wysokosc.value; var sl1 = document.wypelniamy.sztuki.value; var sz1 = document.wypelniamy.grubosc.value; var od1 = document.wypelniamy.odstep.value;
var od=od1.replace(',','.'); var od=parseFloat(od);
var dl=dl1.replace(',','.'); var dl=parseFloat(dl);
var sl=sl1.replace(',','.'); var sl=parseFloat(sl);
var sz=sz1.replace(',','.'); var sz=parseFloat(sz);
var ilszt=dl-(sl*(sz/10));
var dlprze=(ilszt/(sl-1)); var sz= (ilszt/(1.000+(od/100))); var il=sl-1; var lll = Math.ceil(sz); var ddd = Math.round(dlprze*Math.pow(10,0))/Math.pow(10,0);
Ponieważ prawdopodobnie jakiś znak jest zamieniany ze względów bezpieczeństwa. Najlepiej zrobić osobny temat dla danej strony i tam wkleić kod bezpośrednio. Więcej informacji tutaj: http://opensolution.org/Quick.Cart/docs/?id=pl-tips#11
faktycznie po skopiowaniu kodu z Quick.Cart do pliku .html już nie działa ten kalkulator.
mam zrobić kopie pliku page.php? i tam dodać gdzieś ten kod? i jak wtedy ustawić by był na stronie? jako nowy produkt? i temat wybrać np "kopia-page.php"?
"jeśli chcesz, aby nowy temat miał zastosowanie tylko do stron (bez dziedziczenia dla podstron) to edytuj plik "database/config/general.php" i zmień wartość zmiennej "$config['inherit_from_parents']" na
$config['inherit_from_parents'] = false; "
Mi potrzebny jest ten kalkulator w niektórych wybranych produktach. Nie chcę większych zmian wszystko ma być tak jak było chcę tylko dodać gdzieś niżej ten kalkulator więc co powinnam zrobić?
Ta opcja inherit_from_parents dla produktów nie ma znaczenia, to ma zastosowanie tylko w przypadku podstron. Więc jeśli korzystasz z tematów dla produktów to ona może być dowolnie ustawiona.