solo2013-11-20 02:27 | Witam, przeglÄ…daÅ‚em forum w poszukiwaniu podobnych problemów i owszem trochÄ™ siÄ™ pisze o problemie "biaÅ‚ych stron" po wykonaniu niektórych operacji w panelu admina, ale żaden wÄ…tek nie przyniósÅ‚ odpowiedzi. BiaÅ‚e strony pokazujÄ… siÄ™ każdorazowo po wykonaniu takich operacji jak logowanie, wylogowywanie, zapisywanie zmian w artykuÅ‚ach itp. Wprowadzone zmiany siÄ™ zapisujÄ… (np. utworzony artykuÅ‚), ale przekierowuje mnie zamiast w jakieÅ› konkretne miejsce (np. lista artykułów) to wÅ‚aÅ›nie na białą stronÄ™. OdÅ›wieżanie nic nie daje, jedynie jeÅ›li adres przekierowania skopiować i wkleić, wówczas Å‚aduje siÄ™ normalnie. » Quick.Cms v5.x |
wewior (OpenSolution)2013-11-20 07:17 | Możliwe że są jakieś błędy które się nie wyświetlają. Spróbuj w pliku database/config/general.php odkomentować linię:
error_reporting( E_ALL | E_STRICT );
|
solo2013-11-20 23:05 | Serwer w ogicomie jest, ale problem chyba zlokalizowany, tzn. nie dokładnie, ale jednak ja namieszałem gdzieś wcześniej i za każdym razem jak przenosiłem datbase się właśnie chrzaniło. A, że akurat stronę zaczynam tworzyć i w datbase nie ma nic czego się nie da szybko odbudować. Tak więc namieszałem ja czymś w bazie danych. Dzięki za zaangażowanie. |
solo2013-11-23 18:56 | Jednak wrócę jeszcze do tematu. Robię jak napisałem od nowa i się przyglądam baczniej co robię i problem pojawia się w momencie, gdy instaluję jakiś dodatek i zmieniam treść w pliku datbase/translations/pl.php
<?php// plugins i to chyba powoduje błąd... Chociaż z drugiej strony wykasowanie tego wpisu nie przynosi poprawy, trzeba skopiować na nowo cały plik z kopii przed zmianami. Dodatkowym objawem jest powiększanie się czcionki w panelu admina, nie wiem skąd i też pojawia się i znika wtedy co "białe strony". |
selekcjoner2013-11-23 19:08 | Zwróć uwagę na kodowanie przy zapisie, powinno być utf8. simlution.org |
solo2013-11-23 19:30 | i jest utf8 |
solo2013-12-08 22:55 | podbiję jeszcze raz, bo nie daję rady Koduję w utf8, serwer w ogicomie. Myślicie, że to po stronie serwera coś nie tak? |
Jupraw2013-12-09 12:25 | Dla poprawności działania QC niezbędne jest wgrywane plików na serwer z ustawionym typem transferu na binarny. Mam nadzieję, że tak zrobiłeś. |
solo2013-12-11 14:33 | binarny tryb jest oczywiście włączony. Dałem chmody na 777 do wszystkiego jak radzisz. No i dalej kicha. QC Add stosuję, bo tak mi łatwiej. I tak potrzebuję większość tych cudów co ma ta wersja. Spróbuje jeszcze poćwiczyć na czystej wersji instalację tego, ale z tego co pamiętam kiedyś przy tworzeniu strony na czystym Quick Cart, też się pojawiał mi problem białych stron. |
selekcjoner2013-12-11 14:59 | solo - wszystkie objawy pasują do błędnego kodowania, tym bardziej - że jak piszesz - masz "powiększoną czcionkę w adminie". simlution.org |
solo2013-12-11 22:50 | Szit! jakie to proste. Używałem do tej pory zwykłego notpada z windowsa, tam było ustawione niby UTF8, ale najwyraźniej nie działało dobrze. W tym notepad++ wszystko hula jak trzeba. Ogromne dzięki za pomoc. |
temperator2013-12-13 10:48 | też używam notepad++. polecam program infostki.pl |