Hej dostałem taką wiadomość od Google. Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów. Z tego powodu firma Google podjęła ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu moja strona.pl/. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.
Chyba jest to związane ze śmieciowymi linkami, kiedyś nie wiedziałem nic o pozycjonowaniu, stworzyłem skórkę i tam dałem link: mam teraz mnóstwo linków śmieciowych np: http://www.zacznijdietę.pl/ - na dole link w stopce obrazy dużo jest też z ruskich czy czeskich serwisów, niezwiązanych z malarstwem,
Nie sadze. W ten sposob strony webmasterow i takze nasza strona bylaby juz dawno zblokowana w Google. Raczej nie oto chodzi a jak juz to tylko dlatego, ze zamiast frazy np. "Euphoria art" jest "obrazy".
Najlepsza rada to napisac do Google i wyslac wyjasnienie, ze jesli oto chodzi to dlatego, ze ktos korzysta z Twojej darmowej skorki