sztuczne linki do witryny

euphoria-art

2013-10-20 14:12

Hej dostałem taką wiadomość od Google.
Wykryliśmy sztuczne lub nienaturalne linki prowadzące do Twojej witryny. Kupowanie linków i uczestnictwo w programach ich wymiany w celu manipulowania rankingiem PageRank stanowi naruszenie wskazówek Google dla webmasterów.
Z tego powodu firma Google podjęła ręczne działania antyspamowe w odniesieniu do elementu moja strona.pl/. Google może podjąć kolejne działania w odniesieniu do Twojej witryny lub jej części.

Chyba jest to związane ze śmieciowymi linkami, kiedyś nie wiedziałem nic o pozycjonowaniu, stworzyłem skórkę i tam dałem link: mam teraz mnóstwo linków śmieciowych np: http://www.zacznijdietę.pl/ - na dole link w stopce obrazy
dużo jest też z ruskich czy czeskich serwisów, niezwiązanych z malarstwem,

Panowie pomożecie jak się tego pozbyć.

» Quick.Cms v5.x

treewood (OpenSolution)

2013-10-21 07:42

Nie sadze. W ten sposob strony webmasterow i takze nasza strona bylaby juz dawno zblokowana w Google. Raczej nie oto chodzi a jak juz to tylko dlatego, ze zamiast frazy np. "Euphoria art" jest "obrazy".

Najlepsza rada to napisac do Google i wyslac wyjasnienie, ze jesli oto chodzi to dlatego, ze ktos korzysta z Twojej darmowej skorki

euphoria-art

2013-10-21 15:16

OK, Ale jeśli można, zdjąć te linki ze skórek to bym prosił, Dzięki, post można usunąć.

boboo

2013-10-21 15:23

To przepraszam i zwracam honor.

boboo

Do góry
o nas | kontakt