Dodatki do QC 5.0

sebamazur

2013-08-23 13:47

Mam problem z dodatkami do QC 5.0.
Próbuję ich funkcjonalność i chciałem na surowym cms zainstalować kilka: losowa strona, news, newsleter, licznik i znalezione na forum ostatnio dodane zdjęcia.
Problem pojawia się gdy próbuję zainstalować więcej niż 3 dodatki wymagające tytułu na "beleczce".
Każdy kolejny powyżej trzeciego nie wyświetla się lub zmienia się kolejność i wskakują 3 ostatnie.
Co muszę zrobić, aby zwiększyć liczbę wyświetlanych dodatków?

» Quick.Cms v5.x

sebamazur

selekcjoner

2013-08-23 15:15

Limitów żadnych nie ma. Nie wiem, które to są te kolejne "dodatki wymagające tytułu na "beleczce"", ale może to kwestia styli ? Nie wyświetla się cały dodatek czy tylko tytuł? Podaj adres strony, może coś więcej się uda wywnioskować.
Ewentualnie możesz zerknąć do database/config/general.php do zmiennej $aMenuTypes czy się nie powtarzają: np. 3=> 3=>

simlution.org

sebamazur

2013-08-27 08:49

Faktycznie to był problem zmiennej - powielała się. Ale mam jeszcze 1 pytanko odnośnie dodatku "googleMaps" - Zainstalowałem niby poprawnie (sprawdziłem) ale nie działa tak jak powinien. Gdy podaję dane (kraj, miasto, ulica) i zapisuję wyrzuca komunikat, że operacja została wykonana poprawnie ale dane nie pozostają w polach tylko znikają. Drugi problem to pole wyboru strony dla "googleMaps" - gdy wybiorę stronę, na której ma być mapa i klikam "zapisz" - nie przyjmuje zmiany. Wyrzuca komunikat, że operację wykonano poprawnie a w polu wyboru pojawia się brak wybranej strony. Czy ktoś próbował już ten dodatek?

sebamazur

selekcjoner

2013-08-27 16:14

A zobacz czy w panelu konfiguracyjnym zapisują się inne zmiany, np. zmień stronę startową.
Zweryfikuj czy poprawnie wykonałeś punt z instrukcji:
3) Edit file: database/config/lang_en.php and if exists: database/config/lang_pl.php
Zobacz na prawa do zapisu dla folderów database, config oraz plików lang_en.php i lang_pl.php

simlution.org

sebamazur

2013-08-28 11:44

Faktycznie - nie przeniosłem do lang_pl.php. Moja wina - pośpiech. :-) Dzięki bardzo.

sebamazur

rafal111

2014-02-12 22:17

Ja mam podobnie ale w lang.pl mam wszystko wpisane :)
a dodatek nie działa, nie pojawia się w panelu admina

Rafal

rafal111

2014-02-12 22:23

Troszkę w instrukcji jest zamieszane - w konfiguracji się podaje na jakiej stronie ma być mapa :)
Pojawia się tylko pokazuje całkiem inne miejsce :(
Czy to wina polskich znaków w adresie?

Rafal

Do góry
o nas | kontakt