Strony:

Nie można usunąć zakładki

grafik

2013-08-12 18:20

Jak w temacie. Po kliknięciu "usuń", pojawia się komunikat "Operacja wykonana poprawnie" ale zakładka nadal jest.

Nie wiem czy to może mieć jakiś związek, ale po wybraniu narzędzia "Sprawdź poprawki" wyskakuje komunikat takiej o to treści:

Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: URL file-access is disabled in the server configuration in /virtual/pl/h2/narzedzia/strona/core/fixes-admin.php on line 10

Warning: file_get_contents(http://opensolution.org/download/Quick.Cms/bugFixes.php?sUrl=narzedzia.pl&sVersion=5.0) [function.file-get-contents]: failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /virtual/pl/h2/narzedzia/strona/core/fixes-admin.php on line 10

To ta linijka: $sFile = file_get_contents( $sFileBugFixes.$sAdd.'sUrl='.$_SERVER['HTTP_HOST'].'&sVersion='.$GLOBALS['config']['version'] );

» Quick.Cms v5.x

grafik

2013-08-12 18:24

Nie można również zapisać zmian. Wszystko wraca do stanu "pierwotnego".

grafik

2013-08-12 20:26

Po nadaniu atrybutów "777" dla database/files - można usuwać i wprowadzać zmiany. Ale w dalszym ciągu nie mogę sprawdzić poprawek na stronie.

"Nie można pobrać pliku z poprawkami.
Spróbuj jeszcze raz za kilka minut"

wewior (OpenSolution)

2013-08-13 07:36

Sprawdź czy na Twoim serwerze włączona jest opcja allow_url_fopen, jest ona potrzebna do poprawnego działania funkcji "Sprawdź poprawki".
Możesz ją wyłączyć po poprawieniu błędów, lub możesz poprawki wykonać na serwerze lokalnym jeśli administrator serwera nie chce tej opcji włączyć.

grafik

2013-08-13 15:58

A gdzie to można włączyć? Konsultant albo nie wie o co chodzi, albo rżnie głupa. Chyba trzeba to będzie samemu włączyć.

boboo

2013-08-13 16:26

Stwórz sobie plik o nazwie np. "phpinfo.php"
Wpisz do niego:

<?php phpinfo();?>

Wrzuć na serwer i wywołaj go w przeglądarce.
Poszukaj czy "allow_url_fopen" jest na "on"

boboo

grafik

2013-08-13 17:16

Jest Off.......... konsultant milczy, ale czekać trzeba.

Zainstalowany licznik działa, ale również występują problemy. Nie wiem czy to może mieć jakiś związek.

<b>Warning</b>: touch() [<a href='function.touch'>function.touch</a>]: Unable to access in <b>common.php</b> on line <b>118</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: chmod() [<a href='function.chmod'>function.chmod</a>]: Unable to access in <b>common.php</b> on line <b>119</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: file() [<a href='function.file'>function.file</a>]: Filename cannot be empty in <b>common.php</b> on line <b>122</b><br />

Tyle stron zainstalowanych, a takie jazdy są... z serwerami, bo na innym ta sama strona jak najbardziej działa. Zero problemów.

grafik

2013-08-14 00:06

Włączyli allow_url_fopen.

Tylko licznik nadal nie działa, nie nalicza wejść.

wewior (OpenSolution)

2013-08-14 09:05

Jesteś pewny że masz prawa do zapisu dla tego pliku czy katalogu do którego dodaje się plik z licznikiem czyli database/counter.php? Możliwe że pliku nie ma a katalog nie ma odpowiednich praw do jego utworzenia.
Swoją drogą co to za serwer? allow_url_fopen nie dziwię się że wyłączone, ale że konsultant nie wiedział nic o tym, chyba że to nie administrator czy techniczny a tylko po prostu ktoś BOK hostingu.

grafik

2013-08-14 16:49

W instrukcji nie ma czegoś takiego jak database/counter.php ;( chyba że o czymś nie wiem... a czytałem instrukcję kilka razy. Uścislę że CHODZI o Quick CMS 5.0

Serwer: active24.pl / strona na az.pl normalnie chodziła.

selekcjoner

2013-08-14 17:18

Licznik jest dodatkiem ( simpleCounter ), chyba że wgrałeś wersję Quick.Cms.Add_v5.x, to jest już w skrypcie zainstalowany, wtedy plik counter.php powinien być w katalogu database

simlution.org

grafik

2013-08-14 23:00

To dodatek.

Jupraw

2013-08-15 07:17

Instrukcja jasno określa, że katalog i pliki mają mieć nadane prawa. Jeżeli dodałeś simpleCounter to powinieneś nadać prawa dla dodanego pliku.

grafik

2013-08-15 16:13

Gdzie pisze że mają być nadane prawa?

http://opensolution.org/pobierz,pl,18.html?iGetManual=36

Jupraw

2013-08-15 17:26

Instrukcja instalacji QC
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=pl-requirements&:
Jeżeli dodajesz pliki do katalogu database, trzeba nadać im odpowiednie prawa. Same tam się nie nadadzą.

selekcjoner

2013-08-16 15:02

W czasie instalacji dodatku simpleCounter nie trzeba tworzyć żadnego pliku. Jedynie co, to w przypadku nieprawidłowego działania można zweryfikować czy taki plik istnieje (counter.php) w katalogu database i czy ma odpowiednie prawa.

simlution.org

grafik

2013-08-19 10:00

W database nie ma counter.php. Na stronie od kilku dni jest: "Wizyt: Dzisiaj: 1 Razem: 1"

<b>Warning</b>: touch() [<a href='function.touch'>function.touch</a>]: Unable to access in <b>common.php</b> on line <b>118</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: chmod() [<a href='function.chmod'>function.chmod</a>]: Unable to access in <b>common.php</b> on line <b>119</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: file() [<a href='function.file'>function.file</a>]: Filename cannot be empty in <b>common.php</b> on line <b>122</b><br />

selekcjoner

2013-08-19 16:24

grafik - już wewior kilka postów wyżej napisał Ci że ma być w folderze database plik counter.php. Jeśli go nie ma to dlaczego go nie utworzysz?

simlution.org

grafik

2013-08-19 19:07

A jak mam utworzyć ten plik? tj. co on ma zawierać żeby licznik działał. To nie pierwszy instalowany przeze mnie licznik i nigdy nie było potrzeby tworzenia pliku counter.php, z tego co zauważyłem, ten plik generował się automatycznie ????.

pozdrawiam

selekcjoner

2013-08-19 19:14

To jaki problem np. przekopiować ten plik z innej strony i wyzerować liczby skoro nie wiesz jak utworzyć???? plik może być pusty, byle miał odpowiednie prawa nadane.
Tak plik generował się automatycznie(widocznie masz problem z serwerem).

simlution.org

Strony:
o nas | kontakt