Witam, Proszę o podpowiedź w dwóch sprawach - jak zmienić kolor ramki zdjęcia po powiększeniu i gdzie coś źle wpisałem/dodałem iż na górze strony mam takie znaki "/> Walczę już do paru dni, wyszukiwarka tez nie wiele pomogła :( strona do wglądu /ciągle w budowie :(/ www.alterstollen.com Pozdrawiam Paweł
Kolor ramki zdjęcia po powiększeniu czy po najechaniu? Jeśli po najechaniu to 128 linia style.css: .subpagesList li img:hover, .imagesList li img:hover, .imagePreview img:hover, #products li .photo a:hover img {border: 9px solid #a8adc4;} Co do znaków to trudno powiedzieć, błąd może być w kodowaniu stron, jakiego używasz edytora? Zapisujesz w utf8? Zrezygnował bym też z kopiowania tekstu z worda, zobacz w źródło strony ile masz wygenerowanego zbędnego kodu.
Witam, I dziękuję za odpowiedź :), jako edytora używam Pajączka, kolor ramki wokół zdjęcia po powiększeniu, teraz jest biały - który w zupełności mi nie odpowiada :( Z tekstem z worda, dzięki za uwagę, muszę to poprawić :) Pozdrawiam Onyks5
Co do tych znaczków, to otwórz i ponownie zapisz pliki: general.php, lang_pl.php, index.php. Zwróć uwagę czy faktycznie pliki są zapisywane w UTF8 a nie np. w UTF8 +BOM
Witam, Zrobiłem zamianę white na black, przez chwilę działało, ale nie pokazywało powiększonego zdjęcia w tle strony, brakowało również strzałek kierunkowych i znaku zakończ... Zmieniłem z powrotem na white i również nie działa :(. Dziwi mnie że Total Comander komunikuje błędy przy wysyłaniu tego pliku???. Zaraz powalczę z ponownym zapisywaniem i otwieraniem tych plików od krzaczków:). Pozdrawiam i dziękuję za wyrozumiałość, jestem naprawdę zielony w tworzeniu/modyfikowaniu stron itp.
Witam, II Działa kolor :D tylko zamiast krzyżyka zamknij wyświetla się napis "Klawisz ESC zamyka okno", zdjęcia można przewijać naciskając prawą lub lewą stronę - brak strzałek :((((( Pozdrawiam Paweł
Jeśli faktycznie masz wersję free Quick.Cart v3.x to zobacz do pliku templates/container.tpl czy wszystkie znaczniki są w porządku w sekcji HEAD, oraz zwróć uwagę na zapis UTF8. Mam wrażenie, że tam leży błąd, tym bardziej że pajączek już dodał tam swój wpis:)
Witam, Hmmm co do wersji nie jestem pewien, przy logowaniu wyskakuje VI.0 ale to nie możliwe ponieważ kiedy był wgrywany sklepik nie było tej wersji jeszcze... Mam szukać w pliku templates/default/... Dobrze zrozumiałem? U mnie brak takiego pliku... Sorki że zawracam głowę ale lubię wszystko ogarnięte, a tu jestem jak szczypiorek... I pytanie z innej bajki - Jakie są orientacyjnie koszty wgrania prze kogoś nowszej ew. płatnej wersji + poprawa błędów po mojej działalności ??? Pozdrawiam Paweł
Odszukaj plik general.php (w folderach database lub db ) a w nim zmienną $config['version'] Co do wyceny - to zależy jak kto się ceni:) Na chwilę obecną mogę Ci polecić jedynie zakładkę http://opensolution.org/spolecznosc,pl,16.html
Ale jeśli myślisz o wersji płatnej to się śpiesz bo już od 1 sierpnia: http://opensolution.org/zmiany-cen-quick.cart.ext-i-quick.cms.ext,pl,1050.html
Witam, A jednak wychodzi mi że mam wersje VI.0... Raz jeszcze dzięki za informacje gdzie, co i jak. Swoją drogą widzę selekcjoner że mocno się orientujesz w temacie czy mógł bym dostać maila, mam parę pytań. Pozdrawiam Onyks 5