problem z widgetem Facebooka

azzir

2013-06-02 12:46

Witam,
dodałem do strony wysuwany widget Facebooka ale niestety otwarciu strony pojawia się szare tło z przezroczystościa. Szerokość tła jest taka jak szerokość modułu facebooka. Nie znalazłem skutecznego rozwiązania problemu więc proszę was o pomoc.
strona www: www.zadbanypies.pl

pozdrawiam

» Quick.Cart v4.x

azzir

polecam

2013-06-02 16:56

Sprawdziłem w operze i chromie, wyświetla się poprawnie.

selekcjoner

2013-06-02 19:57

Za to tło odpowiada styl #overlay { background-color: #000; w plugins.css
Ale mi to wygląda na konflikt z lightboxem, np. po otwarciu zdjęcia masz też "rozjechany" podpis.

simlution.org

azzir

2013-06-02 21:13

dzięki za odpowiedzi. Co do wyświetlania to raz wyświetla się ok a raz jest ciemne tło. Wystarczy wtedy załadować stronę jeszcze raz i jest ok.
Podpis faktycznie się rozjechał ale czy to problem z lightboxem czy css trudno powiedzieć. Strony sklepu wyświetlają obrazki prawidłowo.
Pewnie trzeba będzie postawić stronę na nowym skrypcie ale to tło mnie wkurza.... Bałem background-color na "none" ale dalej sie pojawia ciemne tło. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to chętnie sprawdze.

azzir

polecam

2013-10-04 19:51

Tak troszkę z innej beczki. Wygenerowałem widget z http://fbslider.bossbyte.com/ jednak po dodaniu na stronie pojawia się wszystko ładnie ale nie ma napisu "facebook" z lewej, jest sam niebieski kolor.
Da się to jakoś wstawić by napis się pojawiał?

selekcjoner

2013-10-04 19:59

Nie podałeś adresu strony, ale widząc jak to działa myślę, że może masz zła ścieżkę do pliku slider_text_white.png lub nie dograłeś tego obrazka

simlution.org

openzibi

2013-10-04 20:00

polecam - do katalogu głównego dodaj plik slider_text_white.png

StudioStrona - rhh.pl

polecam

2013-10-04 20:02

To jest na locahoscie robione na chwilę obecną, wszystko przekopiowałem do głównego katalogu i sam widget działa jednak brak napisu;/

openzibi

2013-10-04 20:07

selekcjoner, zaczynam wpadać w kompleksy :)

StudioStrona - rhh.pl

Do góry
o nas | kontakt