Strona przestała działać po przerzuceniu na serwer

kameleon

2013-05-09 23:51

Nie ukrywam że mam mały problem, który mam nadzieję da się jakoś rozwiązać.

Miałam stronę, działającą, zrobioną w QuickCMS 5.0. Musiałam ją przerzucić z serwera na komputer (nie mogła zostać tam gdzie była) no i zaczeły się schody... po przerzuceniu strony z serwera na komputer, a potem z komputera na serwer (ten sam, tylko lokalizacja inna) pojawiły się errory - m.in taki.

"Fatal error: Call to undefined function simpleCounter() in /home/u962672927/public_html/index.php on line 39"

Jestem zdruzgotana. Robiłam tę stronę dwa dni, siedząc po nocach i teraz coś takiego... mam cały folder ze stroną... i nie wiem co robić. Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

» Quick.Cms v5.x

kameleon

2013-05-09 23:52

Fatal error: Call to undefined function throwshortlinks() in /home/iw142497/public_html/core/pages.php on line 307

kameleon

2013-05-10 01:29

Fatal error: Call to undefined function simplecounter() in /home/iw142497/public_html/index.php on line 39

Przyczyna odnaleziona... to "$aVistisCounter = simpleCounter( );" w pliku index.php

No i teraz nie wiem jak wstawić licznik, skoro wywala... help :(

treewood (OpenSolution)

2013-05-10 15:39

Na to wychodzi, ze nie przekopiowalas wszystkiego albo cos Ci namieszalo sie w plikach. Pobierz jeszcze raz z serwera (zrodla) skrypt i wgraj jeszcze raz.

kameleon

2013-05-10 18:51

Strona działa, tylko licznik chciałabym wrzucić. po wpisaniu "$aVistisCounter = simpleCounter( ); pojawia się error. Chyba założę nowy wątek na ten temat.

selekcjoner

2013-05-10 19:24

Prześledź kod według instrukcji:
http://opensolution.org/download,en,18.html?iGetManual=36
Czy w core/common.php jest funkcja simpleCounter itp
I jeszcze jedno mi przychodzi na myśl - zobacz czy masz w core/links.php funkcję "throwShortLinks" czy "throwshortlinks"

simlution.org

kameleon

2013-05-13 04:16

Pomogło - dzięki wielkie!!!!

Do góry
o nas | kontakt