michal.1152013-05-02 20:30 | Witam. W kilkuset produktach chciałem zmienić temat strony. Nie chciało mi się robić tego ręcznie, więc pobrałem plik pl_produkt.php, zrobiłem kopię całego systemu i za pomocą Notepada++ zmieniłem tematy strony kilkudziesięciu produktów w pliku pl_product.php. Wrzuciłem na serwer i cała baza produktów ze strony pl zniknęła. Myślę sobie, że zrobiłem coś nie tak, więc usunąłem wszystkie pliki na serwerze i wrzuciłem wcześniej zrobioną kopię zapasową. Jednak na niej także nie widać produktów w języku polskim ( w innych językach widać). Najdziwniejsze jest to, że po wrzuceniu na serwer plik pl_product.php ma około 2MB pojemności i zawiera wszystkie produkty. W chwili, gdy stworzę przypadkowy produkt, pojawi się on na stronie, jednak plik pl_product.php jakby się resetuje, zmieniając pojemność na około 200KB. Jak się z tym uporać? Proszę pomóżcie, ponieważ produktów jest bardzo dużo a mam mało czasu, aby wrzucić wszystko od nowa. » Quick.Cart v6.x |
openzibi2013-05-02 21:10 | Produkt o nazwie Argent ma w bazie zapis w postaci: s:6:"Argent"; studioStrona - rhh.pl |
michal.1152013-05-03 11:35 | Szanowny openzibi, niestety po wrzuceniu na strone kopii zapasowej, takze nie widac produktow i tu jest problem. I nie mowie o wrzuceniu na serwer tylko pliku pl_product.php a calego systemu, po wczesniejszym skasowaniu wszystkich plikow na serwerze. Dodatkowo na 99% nic zle nie zrobilem, poniewaz w kopii zapasowej nie ruszalem. Ale dziekuje za ciekawostke, mysle, ze sie przyda. Przepraszam, ze pisze bez polskich liter, okolicznosci nie pozwalaja. |
boboo2013-05-03 12:58 | Zzipuj ten "dobry" plik z kopii i podeślij na boboo(at)kimla.de boboo |
boboo2013-05-04 06:47 | 1. Przy ręcznych robótkach zamieniłeś (nie wiedząc o tym) "LF" na "CR LF" i masz przez to inną ilość byte'ów; boboo |