Język na stronie a język przeglądarki.

michal.115

2013-04-28 17:09

Witam. Mam problem z kilkoma językami na stronie. Chodzi i to, że chciałbym, by strona sczytywała z przeglądarki domyślny język, by po odwiedzeniu strony Polak widział stronę po polsku, a Niemiec po niemiecku. Da się coś takiego zrobić?

Kolejna sprawa. Domyślny język na stronie jest ustawiony na niemiecki i wszystko gra. Jednak jak zmienię na język polski, to ładnie przechodzi pomiędzy wszystkimi podstronami, oprócz głównej. Gdy kliknę (w moim przypadku) na "home", lub logo (oba przyciski kierują na domenę, nawet nie na www.nazwastrony.eu/index.php a tylko na www.nazwastrony.eu), wyświetla się błąd:

"Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.
Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek."

Jak temu zaradzić?

» Quick.Cart v6.x

boboo

2013-04-28 20:26

A było tu:
http://opensolution.org/forum/multi-language-site-gt;-redirect-visitor-to-his-own-language,8467.html

boboo

michal.115

2013-04-28 20:34

Dziękuję. Szukałem po tematach, ale miałem włączony polski filtr, więc nie mogłem widzieć tego tematu.

michal.115

2013-05-03 20:31

Teoretycznie wszystko działa jak trzeba. Język strony zależy od języka przeglądarki. Z tym komunikatem: "Firefox wykrył, że serwer..." też sobie poradziłem. Ale jest jeden problem. Gdy mam ustawiony język na polski, to nie mogę zmienić języka strony na niemiecki. Analogicznie jest z językiem niemieckim. A dałoby się zrobić tak, by jak mam język polski i w przeglądarce i na stronie, w pewnej chwili mógłbym zobaczyć niemieckojęzyczną stronę? Tzn kliknę na flagę niemiecką i mam stronę po niemiecku. Przekierowania z zamianą języka z pl na de w pasku adresu nie działają.

openzibi

2013-05-03 21:30

michal.115 - nie wiem jakie masz przekierowania.
Najprostszy sposób dla wersji 6.
Tworzysz podstronę w menu głównym lub lepiej, jezeli masz to, w menu górnym o nazwie DE i ustawisz jej przekierowanie adresu ten sposób: ./?sLang=de
W tej chwili tworze stronę w 4 językach estońskim, łotewskim, litewskim, rosyjskim i działa mi to bez zarzutu.
Oczywiście zawsze można dodać "upiększacze" typu flagi itp

studioStrona - rhh.pl

Do góry
o nas | kontakt