Witam serdecznie Chciałbym zrobić na silniku QuickCart coś w rodzaju katalogu produktu z możliwością zamówień, jednak mam pytanie czy silnik bez problemu poradzi sobie z obsługą ponad 10.000 pozycji (produktów)?
Same produkty nie będą miały zdjęć, a ich treść (opis) to raptem jedna linijka ok 10 słów.
Na moim serwerze wielkośc pamięci podręcznej wynosi 256mb, czy zatem minimalizując maksymalnie informacje w produkcie silnik mi obsłuży taką ilość produktów?
Teoretycznie pisze, że "możesz pomieścić 2000 produktów gdy w opisie każdego produktu wpiszesz jedno krótkie zdanie ". Przypuszczam, że wejdzie dużo więcej niż 2000 ale 10tyś to już chyba nie.
Standardowo Quick.Cart jest projektowany dla np. 1000 produktów i tu jest najlepszy, najszybszy, nie ma sobie równych. . Cała reszta zależy od serwera, który posiadasz. A tu masz do dyspozycji klasyczny hosting współdzielony (czyli Ty i np 300 innych klientów) potem serwery VPS i nastepnie serwery dedykowane
Oprócz ogólnej szybkosci serwera wazny jest np taki parametr jak memory_limit Sa serwery które maja np 8MB ale sa tez takie z 256 lub 512Mb i więcej.
Testowałem QC z 40 tys produktów ale wg mnie graniczna iloscia jest 10 tys (moze 20tys) Dla serwera VPS z 256MB (VPS czy ten RAM był tylko "mój") i 26 tys produktów miałem zuzycie pamieci 89MB i czas 1,76s
teoretcznie mogę nawet zrezygnować z opisów produktu, wystarczyłby sam tytuł. Założenie jest takie żeby zrobić tabele, listing z możliwością dodania do koszyka... Czyli wg Ciebie (openzibi) powinien sobie sam silnik poradzić? Serwer nie sądzę żeby nie dal rady z obsługą...
wojtas1984 - skrypt w wersji 5 i 6 wytrzyma. Reszta zależy od serwera. Porównaj serwery do samochodów. Jest Fiat 126p i jest np Kamaz :) Oba samochody dostały zlecenie przewiezienia tony towaru. Przewiozą to. Który szybciej?