Jak zmienić nazwę produkty?

Tomasz152

2013-04-21 13:57

Witam.

W nowej wersji cmsa edytując plik lang.pl nie mogę zmienić nazwy produkty? Jak i gdzie to mogę zrobić?

» Quick.Cms v5.x

Tomek z nad Wisły

euphoria-art

2013-04-21 19:49

Tomaszu z Nad Wisły robisz to w panelu admina/narzędzia/języki/pl i nie musisz edytować żadnego plika

bamboleo

2013-11-19 10:36

Witajcie,

Mam pytanie odnośnie hurtowej zmiany nazw produktów. Czy coś takiego da radę uzyskać poprzez np. zamianę wartości w plikach katalogu database? Próbowałem zamienić wyraz "Zawieszka" na "Zawieszki" w pliku pl_product ale po wgraniu na serwer cała strona straciła wszystkie produkty nawet te nie związane z tym słowem :P Proszę o małą podpowiedź gdzie jeszcze należy zmienić te nazwy aby wszystko działało jak należy ? Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam
B

Bamboleo

selekcjoner

2013-11-19 11:07

Bamboleo - a zauważyłeś, że temat dotyczy free Quick.Cms v5.x i chodzi o zmianę nazwy menu "Produkty" ?

simlution.org

bamboleo

2013-11-19 17:32

Ojj przepraszam za błędne miejsce mojego posta aczkolwiek podczas zakładania nowego tematu wyskakiwał błąd "DATA NOT FOUND". Stworzyłem 200 produktów w sklepie i dopiero teraz zoabaczyłem, że lepiej brzmi słowo zawieszki niż zawieszka i postanowiłem to zmienić hurtowo. Edytować każdy produkt z osobna to p..... idzie dostać stąd moje pytanie :)

Bamboleo

selekcjoner

2013-11-19 23:27

Przede wszystkim nie wiemy jaką masz wersję, ale jeśli masz 6.2 to:
Teoretycznie jeśli dokładnie zmieniłeś "zawieszka" na "zawieszki" to wszystko powinno działać prawidłowo.
Ale jak już zmieniłeś "zawieszka" na "zawieszki " (ze spacją na przykład) to już niekoniecznie.

simlution.org

bamboleo

2013-11-20 09:33

Wersja 6.0 po wy edytowaniu pl_product.php wszystko wyglądało na dobry ruch jednakże po podgraniu na serwer witryna nie wyświetla żadnego produktu co mnie co najmniej zdziwiło. Jakieś inne propozycję :) ?

Bamboleo

Do góry
o nas | kontakt