jak przestawiać "2 - menu górne pod logo" ??

michero

No avatar

2007-03-14 18:01

W jaki sposób można przestawić "2 - menu górne pod logo" aby wyświetlało się w dolnej części strony, a nie jak w template, że na samej górze ??

Od razu umieszczę tu drugie pytanko:

Mam swoją własną stronę (sam pisałem kod html i php). W jaki sposób moge przystosować moją stronę do quick.cms ??
Planuję zakładać każdemu z użytkowników mojego serwisu podstronę:
np. www.mojastrona.pl/podstrona1 itd. Chciałbym aby była mozliwość edytowania tej podstrony za pomocą quick.cms przez użytkownika danej podstrony. Stronka ma mój layout i moj kod, więc trzeba zrobić jakieś wstawki kodu... proszę o jakiegoś tutoriala czy coś...

dziękuję z góry!!!

» Quick.Cms v1.x

Michał Rożek

treewood (OpenSolution)

2007-03-15 08:23

michero
1. edytuj templates/page.tpl i przenies zmienna $sMenu2. Jest to bardzo banalne pytanie i mysle, ze nie zapoznales sie wczesniej z dokumentacja techniczna: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/
2. Sporo sporo pracy. Szczerze powiem, ze tak na juz nie jestem w stanie Ci dac odpowiedzi. Wychodzi na to, ze troszke nie orientujesz sie jeszcze w naszym narzedziu. Pogrzeb troche w dokumentacji. Do tego napewno bedziesz musial umiec dobrze PHP

savan

2007-03-19 16:54

michero - ...albo zainstaluj sobie worpressa lub joomle. Wydaje mi sie ze troche za duzo przerobek jak na takie potrzeby.

Do góry
o nas | kontakt