lux - ojej dziwna sytuacja. Bycmoze na Twoim serwerze masz biblioteke GD2 z jakimis restrykcjami np. wylaczona obsluga GIF. Czy moglbys sie dowiedziec od administratora czy nie ma jakichs ograniczen na operacjach na plikach GIF w PHP?
<? Jedynym ograniczeniem które może dać o sobie znać w momencie operacji na pliku graficznym jest maksymalna wielkość pamięci alokowanej przez program. Maksymalnie można zaalokować 20 MB pamięci operacyjnej wykorzystywanej przez skrypt. W momencie przekroczenia tego limitu generowany jest błąd "Fatall Error". ?>
Dziś próbowałem raz jeszcze. Pliku .gif (25,5kb, 675x654x256) nie da rady dodać. Wyskakuje błąd j/w.
lux - to bardzo dziwne ... czy jestes pewien, ze to zdjecie gif jest naprawde gif a nie png? Sciagnij sobie IrfanView i uruchom ten plik. IrfanView czesto wykrywa jesli jakis plik ma zle rozszerzenie.
Dla mnie to bardzo dziwny przypadek gdyz mamy serwer tez na nazwa.pl i testowalem w chwili obecnej wgrywanie roznej wielkosci pliki z rozszerzeniem .gif i dziala.
Jesli to nie pomoze to czy moglbys wgrac na swoj serwer wersje czysta i udostepnic nam link via email do przetestowania z dostepem do administracji a jesli sie da to do FTP (choc FTP nie jest konieczne) ?
ten plik nie chce mi się wgrywać: http://www2.e2012.org/bin/04.gif
przed chwilą sprawdziłem raz jeszcze i komunikat ten sam: Fatal error: imagepng() [<a href='function.imagepng'>function.imagepng</a>]: gd-png: fatal libpng error: zlib error in /*/libraries/FotoJobs.php on line 297
w sumie nie jest to nic bardzo uciążliwego. Może trzeba coś z uprawnieniami plików albo obostrzeniami (wpisanymi w kod php) pomajstrować?