Zdjecia w nowym okne w IE7

Adi311

2007-07-03 14:12

Witam mam pewien klopot ze zdjeciami, ktore pojawiaja sie w nowych oknach. Przy kazdej stronie mozna dodac pliki - zdjecia. Miniaturki zdjec pojawiaja sie na stronie a po kliknieciu wyskakuje okno z pelnym zdjeciem. Zauwazylem, ze niestety w IE7 zdjecie jest obciete z prawej strony. Mozna okno "rozciagnac" ale nie wyglada to ladnie :-(.

Problem pojawia sie tylko w IE7 w IE6 jest ok tak samo jak w Firefox.

Czy ktos wie, czy mozna to jakos poprawic?

Pozdrawiam i dziekuje zapomoc:-).

Adi311

merci

No avatar

2007-07-04 09:05

Adi311 - poslij nam prosze linka, sprawdzimy to. Mozesz to naprawic zwiekszajac szerokosc okna - edytuj plik js/standard.js i zwieksz width, tylko wtedy na kazdej stronie okno bedzie wieksze, niezaleznie od przegladarki. Drugi sposob to taki by dodac regule w pliku js/standard.js, ktora bedzie sprawdzac przegladarke i w zaleznosci od tego ustawiac wielkosc okna, ale muszisz sobie poszukac takich regul.

Adi311

2007-07-04 10:01

Witam,
Link do strony zrobionej przez mnie:
http://www.camelot.sic.to/?p=p_24&sName=23.06.2007---WYCIECZKA-DO-KÓRNIKA---Z-WIZYTĄ-U-BIAŁEJ-DAMY-

Ten kłopot zauważyłem też tutaj: www.mosir-hotel.pl

Tak więc chyba niczego nie nagrzebałem;-).

Dotyczy tylko IE7 tak więc pewnie problem w przeglądarce.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

merci

No avatar

2007-07-04 14:06

Adi311 - wersja 0.3 Q.C byla wydana gdy jeszcze nie bylo IE7, w nowszych wersjach Q.C juz tego problemu nie ma. Tak jak pisalam, albo musisz zmienic iWidth w js/standard.js funkcja windowNew, albo sobie dodac jakas regule rozrozniajaca przegladarki... albo przejsc na nowsza wersje Q.C :)

Do góry
o nas | kontakt