Dodadkowe dane w galerii

zak293

No avatar

2007-07-11 15:32

witam, mam pola dodane wpisuje autora, chodzi mi o to aby wyświetlało się Autor : autor_z_bazy_danych. Tylko jak dodać Autor:? I jeszcze żeby się to wyświetlało, tylko jeżeli w bazie danych jest odpowiednia wartość. pozdrawiam

» Quick.Cms v1.x

merci

No avatar

2007-07-12 09:15

zak293 - autora juz dodales do bazy danych? Napisz konkretnie z czym masz problem. A jezeli od poczatku nie bardzo wiesz co robic, to niestety nie jestem w stanie krok po krokuopisac Ci tego. Jesli chcesz, to mozemy to dla Ciebie wykonac - skontaktuj sie z nami poprzez e-maila.

zak293

No avatar

2007-07-12 13:25

mam dodadkowe pola w adminie oraz opisy do nich, wyświetlaja mi się ok ale chcę zrobić aby ich opis wyświetlał się tylko jesli maja jaka wartość

np mam pole autor i nazwe w pliku lang autor teraz mi się wyświetla nazwa autor caly czas nawet jeśli nie wpięsałem autora, a chcę zrobić, aby wyswietlaly się tylko wtedy, kiedy mam wpisanego autora

zak293

No avatar

2007-07-12 13:48

Po długim namyśle udalo się :)

edytujemy plik core/files.php
po lini $aList['sPhotoBig'] = $sDir.$aList['sFile'];
dodajemy:
if( !empty( $aList['snazwa pola'] ) ) {
$aList['snazwa pola'] = 'Twój przedrostek'.$aList['snazwa pola'].'';
}
Następnie w pliku templates/gallery.tpl usuwamy wpis z przedrostkiem owego pola .
I teraz pole z przedrostkiem będzie się wyswietlać tylko wtedy, gdy będzie mialo jakąś wartość.

pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt