problem z wejsciem do admina

termi

No avatar

2007-07-24 11:59

witam mam problem z wejsciem do panelu adminana zewnetrznym serwerze. Gdy mialem strone u siebie na komputerze wszytko dzialalo poprawnie, a teraz gdy probuje wejsc do admina pyta o haslo i login nastepnie pisze ze zalogowano pomyslnie i trwa przenoszenie. No i wyskakuje bląd:
Warning: main(core/files-ff.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /srv/www/htdocs/html/actions_admin/pages.php on line 2

Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'core/files-ff.php' (include_path='/usr/share/php') in /srv/www/htdocs/html/actions_admin/pages.php on line 2
z góry dziekuje za pomoc!!
Pozdrawiam

» Quick.Cms v1.x

treewood (OpenSolution)

2007-07-24 16:17

termi - na moje oko strona nie jest do konca wgrana. Wgraj jeszcze raz na serwer strone i sprawdz czy sa tam pliki:
core/files-ff.php

termi

No avatar

2007-07-25 15:47

Ano własnie chodzi o to że wszytkie pliczki są wgrane :(
i nie wiem czemu sie to tak dzieje. Czy może to być spowodowane zła wersja php??

treewood (OpenSolution)

2007-07-25 20:01

termi - napewno nie wersja PHP. Czy plik files-ff.php w katalogu core/ jest na serwerze? Sprawdz czy ma prawa do odczytu

termi

No avatar

2007-07-25 20:05

Drogi Treewood,
Pliczek files-ff.php jest w katalogu core oraz ma chmod ustawiony na 777 no i nie mam pojecia czemu sie tak dzieje :(
pozdrawiam

Grzesiek

No avatar

2007-07-25 22:36

termi: jesli masz katalog glowny na ftp / i w nim katalog twojastronawktorejjestcms :) to w glownym utworz katalog tmp i to styknie i bedize dzilac po prostu musisz utworzyc katalog o nazwie tmp w katalogu nadrzednym od tego w ktorym masz wgranego cmsa
mam nadzieje ze zrozumiesz o co mi chodzi :D
pozdrawiam

termi

No avatar

2007-07-26 14:58

Grzesiek: stworzyłem takowy katalog i nic, dalej wyskakuje ten sam błąd... co miałoby spowodowac stworzenie takiego katalogu??

treewood (OpenSolution)

2007-07-26 17:39

termi - najlepiej zapytaj admina serwera czemu sie tak dzieje. Ja nie mam pojecia bo skoro plik jest i ma prawa odczytu to musi sie include'owac. Ale bycmoze serwer ma jakies nietypowe ustawienia i dlatego nie dziala.

Do góry
o nas | kontakt