Kordian2007-11-22 13:54 | Jak zrobić, aby pojawiały sie tylko w menu, a nie w treści? » Quick.Cms v2.x |
srebny2007-11-22 14:45 | Jeżeli dobrze zrozumiałem to w menu ma być widać podstrony ale mają być nie widoczne w głównym oknie . jeżeli tak to w pliku pages_default.tpl wykasuj w linii 11 cały wpis "$sSubpagesList". |
Kordian2007-11-22 15:10 | Ale to wywali również podstrony z menu górnych i newsy a tego bym nie chciał ;) |
merci2007-11-23 08:50 | Kordian - w tej chwili wszystkie strony sa wczytywane z tego zamego templata, wiec jak usuniesz zmienna o ktorej pisal srebrny ($sSubpagesList), to ja zauwazyles, podstrony z menu gornego tez sie nie wyswietlaja, wiec musisz dla tych stron zastosowac inny template. Po prostu stworz nowy plik templatu, gdzie skopiujesz blok CONTAINER z pliku templates/pages_default.tpl, tylko bez zmiennej $sSubpagesList i w administracji stronom z lewego menu przypiszesz wlasnie ten plik, zreszta wszystko jest dokladnie opisane w dokumentacji: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#szablony_-_zmiana_wygladu_srodka_strony_na_wybranej_podstronie |
srebny2007-11-23 08:58 | wydaje mi się że będziesz musiał rozdzielić menu lewe od całości i stworzyć dla niego odzielną kcję. Jeżeli niedasz sobie rady to w przyszłym tygodniu postaram się ci pomóc. |
Kordian2007-11-23 09:51 | spoko, dam radę, dzięki |