Podstrony z menu bocznego

Kordian

2007-11-22 13:54

Jak zrobić, aby pojawiały sie tylko w menu, a nie w treści?
To znaczy mam menu, i np pozycje wdrożenia. Jak na nią kliknę to sie pojawić maja pod pozycje, np. szczegóły, terminy, opis czy cokolwiek innego al tylko w menu, nie chcę aby były widoczne w treści strony.

» Quick.Cms v2.x

srebny

2007-11-22 14:45

Jeżeli dobrze zrozumiałem to w menu ma być widać podstrony ale mają być nie widoczne w głównym oknie . jeżeli tak to w pliku pages_default.tpl wykasuj w linii 11 cały wpis "$sSubpagesList".

Kordian

2007-11-22 15:10

Ale to wywali również podstrony z menu górnych i newsy a tego bym nie chciał ;)

merci

No avatar

2007-11-23 08:50

Kordian - w tej chwili wszystkie strony sa wczytywane z tego zamego templata, wiec jak usuniesz zmienna o ktorej pisal srebrny ($sSubpagesList), to ja zauwazyles, podstrony z menu gornego tez sie nie wyswietlaja, wiec musisz dla tych stron zastosowac inny template. Po prostu stworz nowy plik templatu, gdzie skopiujesz blok CONTAINER z pliku templates/pages_default.tpl, tylko bez zmiennej $sSubpagesList i w administracji stronom z lewego menu przypiszesz wlasnie ten plik, zreszta wszystko jest dokladnie opisane w dokumentacji: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#szablony_-_zmiana_wygladu_srodka_strony_na_wybranej_podstronie

srebny

2007-11-23 08:58

wydaje mi się że będziesz musiał rozdzielić menu lewe od całości i stworzyć dla niego odzielną kcję. Jeżeli niedasz sobie rady to w przyszłym tygodniu postaram się ci pomóc.

Kordian

2007-11-23 09:51

spoko, dam radę, dzięki

Do góry
o nas | kontakt