lewy banner

jolik

2007-12-01 22:00

Jak zmienic kolor tylko dla całego lewego banneru,w którym mieści się lewe menu ( w oryginale QCMSa Lite jest w kolorze beżowym)? Już przecwiczyłam cały plik defoult w templates i nie znalazłam rozwiązania; udało mi się zmienic tylko całośc, czyli lewy banner wraz z prawym, w którym umieszcza się treści. Już nie mam siły, proszę o pomoc:)

» Quick.Cms v2.x

jolik

jolik

2007-12-01 22:03

Korekta: dotyczy wersji v1.2

jolik

ankruz

2007-12-02 21:08

W wersji 1.2 o ile dobrze pamiętam za kolorystykę tła treści strony odpowiada plik "body_bg.png" który jest w folderze "templates/img/". Jeśli nie zmieniłeś w "default.css" wpisów dotyczących wyświetlania tego pliku to zmień jego kolorystykę pod jakimś edytorem graficznym i zobacz jak zmieni się Twoja strona.

ankruz

jolik

2007-12-02 23:26

ankruz - sprawdziłam i to chyba nie to...
w tm pliku są elementy graficzne, a nie kolorystyka.
a w stylach nic sie nie nadpisuje, jeśli zmieniam... :(

jolik

ankruz

2007-12-03 00:22

Ten plik graficzny o wysokości 1 piksela i szerokości strony (chyba 720 pikseli) jest powielany pionowo tyle razy ile wymaga wysokość Twojej strony. Jest to tło pod banner w którym jest lewe menu oraz tło pod prawą kolumnę w której wyświetla się strona związana z wybraną opcją z menu. Jeśli nie zmieniałaś pliku css a zamalujesz inaczej fragmenty tego pliku to zmieni się tło Twojej strony .
Pozdr.

ankruz

Back to top
about us | contact