ale po dodaniu czwartego menu po lewej znikneło trzecie i pojawiło sie czwarte- generalnie wyświetla mi 3 pozycje menu. Co jest nie tak ?
» Quick.Cms v2.x
Grzegorz
merci
2007-12-07 08:46
gkulka - robiles wszystko zgodnie z instrukcja: http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#jak_dodac_kolejne_menu Jesli dalej beda problemy, podeslij linka do swojej strony, sprobuje cos pomoc.
gkulka
2007-12-07 10:04
tak robiłem dokładnie wg tego przepisu,poprzednie menu działało bez problemu
adres stronki - www.azskaut.yoyo.pl
przy okazji pytanie z innej bajki - z wersji LITE mozna bez problemu przeniesć "dane" do pozostalych ? bo generealnie bedzie to pracowalo na wersji Ext- a to jest tylko prewka.
Grzegorz
gkulka
2007-12-08 10:32
kolejna ciekawostka:
Odpaliłem jeszcze jedna kopie Quick.Cms[wersje z działu download] i dodalem tylko kolejne kategorie lewego menu dokladnie wg http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=tips#jak_dodac_kolejne_menu i tym razem pojawia sie tylko jedna kategoria w lewym menu[a powinny 4] - czemu tak jest ?
Grzegorz
merci
2007-12-10 09:12
gkulka - wlasnie sprobowalam dodac dwa dodatkowe typy menu po lewej stronie i wszystko dzialalo prawidlowo - mam razem 4 typy menu. Zwroc uwage, ze menu dodaje sie do konkretnej wersji jezykowej, wiec jezeli jedno dodales do wersji np. polskiej, a drugie do ang. to nie beda sie wyswietlac rownoczesnie. Nastepnym razem, prosze zadawaj tylko jedno pytanie na temat, gdyz potem ulatwia to innym uzytkownikom znalezieni odpowiedzi na podobne pytania, ale co do przeniesienia danych, to nie powinno byc problemu, jezeli tylko nie bedziesz modyfikowal bazy danych.
gkulka
2007-12-10 10:40
merci- sorki za to drugie pytanie. Wiem bo mam dodane w wersji pl, menu sa widoczne w panelu admina, a na stronie nie. wejdz na www.azskaut.yoyo.pl/admin/ i zaloguj sie standardowymi parametrami[login,haslo] to zobaczysz o czym mowie. Jest menu "elektronika" które nie jest widoczne.
Grzegorz
merci
2007-12-11 09:16
gkulka - wyglada to tak, jakby byl jakis blad w pliku templates/themes/default.php sprawdz dokladnie czy jest tam wszystko wpisane jak nalezy, albo wklej tutaj fragment tego pliku.