Konwersja z 1 do 2 Cms Lite

srebny

2007-11-13 17:42

Witam
serwer ma na Ehost, postawiłem nowego cms-a 2.0 chciałem przegrać treści (grafiki brak na starej stronie) zrobiłem wszystko tak jak trzeba (w opisie konwersji) wynik na ekranie był
DONE ale nic się nie zrobiło. Zgrałem stronę na kompa wrzuciłem na localhost i faktycznie stworzył mi w katalogu db pliki z latalogu db_old pliki, które były jednak tylko kopiami starych plików bazy nie odczytywane przez CMS 2.0.
Co jest nie tak, czy ja coś sknociłem czy konwenter ma jakieś problemy?
Przyznam się że nowy cms bardzo mi się podoba ale nie pasi mi zabardzo przegrywanie strony po stronie.

» Quick.Cms v2.x

Kamil Nowak

merci

No avatar

2007-11-14 09:35

srebny - po pierwsze, jezeli nie wyswietlaja sie zadne bledy, a tylko komunikat, ze nie ma podanej strony, sprawdz jaki jezyk masz ustawiony w administracji, bo automatycznie ustawia sie jezyk angielski, wiec jezeli w bazie masz pliki tylko w jez. polskim, to on nie znajduje podanej strony.
Po drugie, jezeli zaczna Ci sie teraz wyswietlac jakies komunikaty, to najprawdopodobniej nie masz plikow definicji przegranych. Niestety pominelismy przez nieuwage ten punkt w instrukcji (juz zostala ona poprawiona), wiec sprawdz czy masz przegrane pliki, ktore w nazwie maja .def, jezli ich nie masz, skopiuj je z cmsa.

srebny

2007-11-14 11:15

Witam
Teraz jest prawie ok :) . Jedynie dwa problemy :
Konwersje musiałem przeprowadzić na locahost (niestety serwer nie pozwala na kopiowanie plików między katalogami) i strony miały problem z odnalezieniem się w odpowiednich menu, ale to już malutki pikuś.
Dzięki za pomoc

Kamil Nowak

pablopol

No avatar

2008-01-10 11:18

Witam!
Gdzie znajduje się opis konwersji z wersji 1 do wersji 2 Cms Lite?
Z góry dziękuje za bezpośredni link.

srebny

2008-01-10 13:05

w sekcji download - quick cms - other masz spakowany konwenter i w paczce jest instrukcja

Kamil Nowak

Do góry
o nas | kontakt