dwie edytowane kolumny

dmkkk

2007-11-18 20:10

czy można tak przerobić szablon aby strona składał się z dwóch kolumn jednocześnie wyświetlanych które będzie można edytować w cms- ie pierwsza będzie to np informacja o nas a druga np galeria i druga kolumna będzie się zmieniała po wyborze innej podstrony z menu ??

www.szysz.pl

merci

No avatar

2007-11-19 08:05

dmkkk - nie do konca rozumiem o co Ci chodzi...chcesz miec lacznie 3 kolumny(o nas, galeria, menu), czy dwie(o nas, galeria) i o nas ma byc na stale, a galeria ma sie zmieniac w zaleznosci co jest wybrane z menu? Opisz to dokladniej, albo podeslij screeny jak chcesz zeby to wygladalo.

Kordian

2007-11-19 13:08

Spokojnie można, musisz dorobić plik TPL i w nim zrobic to co ma być wyświetlane

dmkkk

2007-11-20 23:21

http://alibi.nazwa.pl/albatros

www.szysz.pl

merci

No avatar

2007-11-21 08:33

dmkkk - widze, ze juz sobie poradziles. Gratulacje :)

Kordian

2007-11-21 10:55

dobra rada, to wszystkie elementy klikane zrobić z hover

dmkkk

2007-11-21 11:51

"wszystkie elementy klikane zrobić z hover" - a można prosić o prostsze wytłumaczenie :)

i jeszcze jedne stronka sie sypie w IE 6 macie jakieś dobre rady - z góry dziękuje :)

www.szysz.pl

Kordian

2007-11-21 13:50

To znaczy, żeby było widać jakąś zmianę przy najechaniu myszką na odnośnik.

Zapewne musisz dopracować CSS dla IE.

dmkkk

2007-11-21 16:38

w IE7 jest OK a w IE 6 trochę sie przesuwa

www.szysz.pl

oldhorsys

2008-01-22 17:19

Witam
Przepraszam za odkopanie tematu, z tego co rozumiem mam podobny problem, chciałbym mieć na górze menu i na stronie głównej trzy różne kolumny.

http://igor.boo.pl/quickcms.jpg

tak jakby 3 razy "content" (?).
Po prostu w adminie robię sobie 3 podstrony - jak na obrazku - usługi, produkty i content .
chciałbym aby wyświetlały się one od razu na głównej stronie, i abym mógł je edytować w adminie. Ew. proszę o podpowiedź jak to jest zrobione u dmkkk.

Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam
Igor

treewood (OpenSolution)

2008-01-23 08:03

oldhorsys - mnie to wyglada na wieksza przerobke. Jedynie widze to tak by kazda strona posiadala 3 tresci np. po lewej, srodkowa i po prawej ale z tym bedzie sporo pracy. Jesli chcesz moge Ci polecic osobe, ktora moglaby sie tym zajac ale odplatnie. Kontakt moge Ci podac przez email

oldhorsys

2008-01-23 12:37

Witam!
Tak myślałem, z tego co się orientuję jest to jednak mozliwe (?)
Gdybyście mogli mi podać gdzie mniej więcej szukać co zmienić.

Kordian
2007-11-19 13:08:46 Spokojnie można, musisz dorobić plik TPL i w nim zrobic to co ma być wyświetlane.

Rozumiem że da się zrobić taki element TPL - podobny do menu.tpl(?) tylko który by wyświetlał daną podstronę w odpowiednim miejscu?
Jeżeli tak to mógłby ktoś wyjaśnić jak wyglądałby przykładowy kod takiego pliku?

Czy możecie również wyjaśnić jak to jest zrobione u dmkkk na stronie http://alibi.nazwa.pl/albatros ?

Tak czy inaczej gdybyś podał mi kontakt do tej osoby byłbym bardzo wdzięczny!

Dziękuję!
Igor

oldhorsys

2008-01-23 12:45

zapomniałem... oldhorsys@gazeta.pl :)

treewood (OpenSolution)

2008-01-24 08:38

oldhorsys - z reguly jesli widze, ze cos latwo sie da zrobic to pisze ale jak wiem, ze cos wymaga wiekszego kombinowania a tymbardziej jakiejs tam znajomosci PHP i HTML to jednak ciezko podac rozwiazanie w kilku krokach.

Na maila wyslalem ci dane kontaktowe do osoby znajomej, ktora zajmuje sie tymi sprawami.

Do góry
o nas | kontakt