Kategorie - lewe menu - problem

wskizz

2007-12-01 15:49

Witam,
Dlaczego jak dodam zgodnie ze wskazówkami pozyję w lewym menu zaczynają się problemy:
1. dostaje na stronie komunikat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at W:\www\cms\config\lang_pl.php:1) in \www\cms\index.php on line 17

a w adminie jeszcze jedną linijkę dodatkowo

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at W:\www\cms\config\lang_pl.php:1) in \www\cms\admin.php on line 11

2. polska czcionka zaczyna wariować i mam krzaki zamiast polskich liter

Wykonuje te same kroki jak na stronie i cały czas to samo - prosze o pomoc

» Quick.Cms v2.x

wskizz

merci

No avatar

2007-12-03 09:01

wskizz - wklej dwie pierwsze linie z pliku lang/pl.php, sprawdz, czy nie ma na poczatku pustych znakow, bo to one moga byc przyczyna tego, ze headery sie nie wysylaja. Po drugie podeslij link do Twojej strony, chcemy sprawdzic co z ta czcionka sie dzieje.

Islander

No avatar

2007-12-06 17:40

Witam, mam ten sam problem nawet przy zmianie jednej literki np: Producent na Producent1

MTS

merci

No avatar

2007-12-07 08:38

Islander - staram sie pomoc, ale jasnowidzem nie jestem...przeczytaj moj post wyzej, bez zobaczenia strony nie jestem w stanie pomoc, a po drugie prosilam o wklejenie poczatku z pliku lang/pl.php...

wskizz

2007-12-10 13:31

witam,
dalej mam problem z dodaniem lewego menu. robilem wszystko jak w poradniku ale po operacjach jest problem z logowaniem (trzeba przeklepac po logowaniu) i po wylogowaniu mam jakies krzaki. prosze o pomoc i spojrzec na ten przypadek.
www.zeen.pl/cms hasla i loginy standardowe
pozdrawiam

wskizz

merci

No avatar

2007-12-11 09:23

wskizz - prawdopodobnie popelniles jakis blad podczas edycji php, teraz trudo dojsc do tego co jest zle, bo nawet nie da sie zalogowac do administracji. Byc moze problem wystepuje podczas wysylania headera lub tworzenia sesji. Nie bardzo jestem w stanie cos wiecej powiedziec, moze jezeli nie czujesz sie zbyt pewnie w php, to popros kogos o wykonanie modyfikacji dla Ciebie, a jezeli znasz dobrze php, to sprobuj to wykonac od poczatku na czystej wrersji. Na pewno powinno to dzialac, przykladem moze byc strona: http://www.goldeny.ovh.org/cms/?cele-i-zalozenia,21 - menu lewe posiada wiele pozycji i wszystkie wyswietlaja sie dobrze.

kamyk-aka-kamikaze

2007-12-14 23:59

Miałem ten sam problem jak edytowałem w Notatniku. Spróbuj edytować to w WordPad. Działa?

eno

No avatar

2008-02-07 23:27

jak mozna zmienic nazwe kategorie na inna nazwe? np. menu glowne

openzibi

2008-02-08 08:59

eno - zajrzyj do pliku config/lang_pl ($aMenuTypes)

----------------------------------------
openzibi - http://www.rhh.pl

Do góry
o nas | kontakt