zmiana koloru tła lewej i prawej kolumny

jolik

2008-02-18 21:39

Gdzie mam zmienic kod, aby zmienic to szare tło w lewej i prawej kolumnie w head3 w QCMS v2.0 ze skinem enlighten? Już wszędzie zmieniałam kolory po backgroaund w pliku enlighten/templates i nie wychodzi. Po wywołaniu strony w przeglądarce na ułamek sekundy pojawia się tło w wybranym przeze mnie kolorze i znika - wraca szary kolor. Gdzieś robię błąd, ale nie wiem już, gdzie?

» Quick.Cms v2.x

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-02-19 07:32

jolik - podaj adres strony i sprawdze co i jak

jolik

2008-02-19 12:09

Wydaje mi się, że coś jest z serwerem, bo również nie udało mi się sprawdzic podanym w Tips & Tricks sposobem, czy i jaką mam tam bibliotekę GD - wyświetla mi się informacja na stronie właściciela serweru, że taki adres nie istnieje. No, ale może Tobie, Treewood, uda się w tym zakresie jakoś mi pomóc: jolak.prv.pl. Bo zdjęcia również mi się nie wyświetlają na stronie :(

jolik

srebny

2008-02-19 15:04

na sronie PRV.PL w pomocy stoi :
brak obsługi biblioteki gd :)

Pozdrawiam

Kamil

jolik

2008-02-19 22:15

No to , zdaje się, że "jesteśmy w domu" :(
Dzięki, Srebny
Pozdrawiam

jolik

jolik

2008-02-19 22:19

Tym niemniej, pozostaje pytanie, czy brak biblioteki gd powoduje niemożnośc zmiany tła w kolumnach?

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-02-20 08:33

jolik - oczywiscie, ze nie. Od tego sa style CSS. Poszukaj tam i znajdziesz odpowiedz. Pomoze Ci w tym:
http://opensolution.org/Quick.Cms/docs/?id=design

jolik

2008-02-24 19:58

Sęk w tym, że ja już to wszystko przeczytałam i robiłam tak, jak jest w tych poradach, i jednak nie działało.
Ale już sobie poradziłam - całą stronę wykasowałam i wgrałam jeszcze raz na serwer, powtarzając wszystkie czynności zmieniające wygląd strony. No i działa. Może jakiś chochlik :)

jolik

Do góry
o nas | kontakt