wyświetla się dziwny komunikat

jolik

2008-02-23 20:42

Po wprowadzeniu zmian dot.wyglądu strony (zmiana kolorów, banera, logo, nagłówków i dodaniu rozmiaru zdjęc) w plikach general/config, enlighten/templates, container/templates i lang.pl/config, przez klienta FTP, po wywołaniu strony w przeglądarce wyświetlają się komunikaty:

warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/lang_pl.php:1 in /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/index.php on line 14
warning: session_start(): Cannot send session cache limiter-headers already sent (output started at /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/config/lang_pl.php:1) in /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/index.php on
Warning: cannot modify deader information -headers already sent by (output line started at /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/config/lang_pl.php:1) in /var/www/virtual/nazwa.domeny/htdocs/index.php on line 17

i poniżej nich strona, ale z niekompletnymi zmianami.
Nie można się też dostac do admina.
Co to jest, u licha????
Proszę o pomoc :)

dot. Q.CMS v2.0 ze skinem enlighten

» Quick.Cms v2.x

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-02-25 09:34

jolik - edytuj plik config/lang_pl.php i sprawdz czy w pierwszej linii nie masz pustego znaku jak spacja lub nowa linia. Pierwsza linia to powinien byc:
<?php

jolik

2008-02-25 11:42

witaj treewood,
sprawdziłam i nie ma żadnej spacji ani pustej linii, od razu <?phpsetlocale( LC_CTYPE, 'pl_PL' );

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-02-26 10:11

jolik - to nie wiem co jest powodem. mnie to wyglada na pusty znak i tyle :)

jolik

2008-02-26 22:24

Okazuje się, że jeżeli ja patrzę na plik przez klienta FTP, to wszystko jest w porządku. Natomiast administrator serwera widzi jakieś literki na samym początku. Jak to jest możliwe? No i przede wszystkim - jak mam uniknąc powstawania tych błędów, generowanych podczas dokonywania przeze mnie zmain w plikach przez FTP? W jaki sposób mam dokonac zmian na stronie?

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-02-27 08:28

jolik - moim zdaniem edytowales jakis plik i zapisales go ale nie w UTF-8. Mozliwe, ze Twoj edytor tekstu nie radzi sobie z tym kodowaniem.

jolik

2008-02-29 19:47

treewood,
ale w takim razie, czy jest jakiś sposób, aby to przeskoczyc?
Wszelkie zmiany, jakich dokonywałam w plikach, są zgodne ze wskazówkami podanymi w instrukcji. Nic nie kombinowałam - zmieniłam najprostsze rzeczy, jak kolor, logo, baner i tytuły stron w menu lewym. Dokładnie to samo na dwóch różnych serwerach. Ale na jednym wyskakują te komunikaty. Więc na moją logikę, to chyba nie jest kwestia mojego edytora tekstu, skoro na jednym serwerze wszystko jest ok, a na drugim nie?

jolik

treewood (OpenSolution)

2008-03-01 08:20

jolik - trudne pytanie na ktore nie znam odpowiedzi. jak sam widzisz wszystko zalezy od serwera. na jednym dziala a na drugim nie. ciezko mi powiedziec co jest powodem, ze tak sie dzieje. pisze ci tylko z czym ja sie spotkalem jak byla taka sytuacja. jesli znajdziesz rozwiazanie to napisz je tutaj.

Do góry
o nas | kontakt