jolik2008-02-23 20:42 | Po wprowadzeniu zmian dot.wyglądu strony (zmiana kolorów, banera, logo, nagłówków i dodaniu rozmiaru zdjęc) w plikach general/config, enlighten/templates, container/templates i lang.pl/config, przez klienta FTP, po wywołaniu strony w przeglądarce wyświetlają się komunikaty: » Quick.Cms v2.xjolik |
treewood (OpenSolution)2008-02-25 09:34 | jolik - edytuj plik config/lang_pl.php i sprawdz czy w pierwszej linii nie masz pustego znaku jak spacja lub nowa linia. Pierwsza linia to powinien byc: |
jolik2008-02-25 11:42 | witaj treewood, jolik |
treewood (OpenSolution)2008-02-26 10:11 | jolik - to nie wiem co jest powodem. mnie to wyglada na pusty znak i tyle :) |
jolik2008-02-26 22:24 | Okazuje się, że jeżeli ja patrzę na plik przez klienta FTP, to wszystko jest w porządku. Natomiast administrator serwera widzi jakieś literki na samym początku. Jak to jest możliwe? No i przede wszystkim - jak mam uniknąc powstawania tych błędów, generowanych podczas dokonywania przeze mnie zmain w plikach przez FTP? W jaki sposób mam dokonac zmian na stronie? jolik |
treewood (OpenSolution)2008-02-27 08:28 | jolik - moim zdaniem edytowales jakis plik i zapisales go ale nie w UTF-8. Mozliwe, ze Twoj edytor tekstu nie radzi sobie z tym kodowaniem. |
jolik2008-02-29 19:47 | treewood, jolik |
treewood (OpenSolution)2008-03-01 08:20 | jolik - trudne pytanie na ktore nie znam odpowiedzi. jak sam widzisz wszystko zalezy od serwera. na jednym dziala a na drugim nie. ciezko mi powiedziec co jest powodem, ze tak sie dzieje. pisze ci tylko z czym ja sie spotkalem jak byla taka sytuacja. jesli znajdziesz rozwiazanie to napisz je tutaj. |