Jakie darmowe serwery obsługują tego cms-a???

sebamazur

2007-09-17 10:48

Proszę o radę. Chciałbym zrobić sobie stronkę za pomocą Quick.Cms.Lite ale nie wiem na jaki darmowy serwer najlepiej go wrzucić? - a nie na wszystkich działa tak jak należy. Ostatnio próbowałem na prv.pl - ale jest kłopot - nie można załadować zdjęć. Pomóżcie!!!

» Quick.Cms v1.x

merci

No avatar

2007-09-18 09:05

sebamazurnie - ja nie korzystam z darmowych serwerow, wiec trudno mi cos polecic. W tej chwili mozna juz miec nie drogo platny hosting z lepszymi uslugami. Jezeli jednak znajdziesz jakis dobry, darmowy serwer, podziel sie tu swoimi doswiadczeniami, pewnie sie komus przyda.

cymex

No avatar

2007-09-18 10:54

Z bezpłatnych ja korzystam z ovh.org - dają 60 MB free na serwerze :) Całkiem fajnie to działa z Quick CMS Lite.

jolik

2007-10-21 19:00

Czy może mi ktoś jeszcze potwierdzic, że rzeczywiście Qcms lite nie działa poprawnie na prv, tzn. nie działa galeria? Bo właśnie mam z tym kłopot - po dodaniu zdjęcia i wciśnięciu "zapisz" - pojawia mi się biała strona; po powrocie okazuje się, że nic nie zostało zapisane.
Myślałam, że popełniam jakiś błąd, a tu okazuje się, że to na prv może nie fungowac...?

merci

No avatar

2007-10-22 08:40

jolik - osobiscie nie mam doswiadczenia z tym serwerem, ale jezeli nie ma gd2, to zdjecia sie nie beda dodawac.

Natalia99

No avatar

2008-03-20 13:06

jakby ktos jeszcze szukał, ja korzystam z cba.pl, obecnie 400MB na serwerze, brak ograniczeń transferu, 1 baza MySQL, obsługa php. konta mailowe, ftp...
Wada: max waga pliku to 3MB. quick.cms działa pod tym serwerem.

Natalia99

No avatar

2008-03-21 17:56

poprawka już jest 1GB miejsca na serwerze

Do góry
o nas | kontakt