Przesunięcie ramki w Firefox

Michael2007

2008-04-16 23:11

Mam taki problem, że jaki dodam jakiś przycisk w menu górne pod logo, to mi się cała stronka przesuwa trochę w prawo. Efekt ten występuje pod Firefox natomiast w IE7 nic takiego się nie dzieje. Może ktoś wie jak temu zaradzić?

» Quick.Cms v2.x

Makaron

2008-04-17 08:55

Proszę o podanie linku do strony, co umożliwi zobaczenie nam tego problemu. Informacje, które podałeś są bardzo niedokładne.

Michael2007

2008-04-17 17:22

http://www.centrum-zwierzat.lublin.pl/quickcms/?o-firmie,1

co najdziwniejsze na innym komputerze w przeglądarce Firefox jest dobrze, a na moim w domu to jak kliknę kontakt albo promocje to stronka przesuwa się w prawo. Na domowym kompie używam Visty Home Premium z serwerem Wamp albo Webserv, i w tej konfiguracji mi źle się wyświetla.

Makaron

2008-04-18 08:50

Myślę, że odpowiedź na to pytanie jest prosta, żeby nie powiedzieć trywialna (choć sam kiedyś nieźle się nagłowiłem skąd taki problem się bierze). Zauważ, że strona przesuwa się zależnie od tego czy pojawia się z prawej strony pasek przewijania (długie strony), czy nie (np właśnie kontakt, czy promocje). To właśnie pasek przewijania powoduje nieznaczne przesuwanie się strony, ale chyba nie ma to wielkiego znaczenia zarówno w działaniu, jak i w kwestii estetycznej, więc nie przejmowałbym się za bardzo. :)

Michael2007

2008-04-18 12:24

Wielkie dzięki za odpowiedź, rzeczywiście nie zwróciłem na to uwagi, a może by tak jakoś wymusić żeby ten pasek cały czas się pokazywał? jak się nie da to trudno :)

prof.Woland

No avatar

2008-04-21 17:31

jeśli masz stronę opartą o ramki to wpisz w stronie źródłowej ramek:

<frame name="srodek" scrolling="yes" src="srodek.htm" noresize>

jeśli nie to musisz CHYBA wkleić GDZIEŚ scrolling="yes" bo to ten kawałek kodu html jest odpowiedzialny za pasek przewijania(może do css?nie wiem...zagogluj to :P )

ale jak widzisz moja wiedza na ten temat jest ograniczona :P

pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt