Problem z wyświetlaniem zapisanych zmian

Akme

2008-04-27 18:21

instalacja i logowanie przebiegło poprawnie, po zalogowaniu zmieniłam język i treść jednej z podstron zapisałam i dodałam kolejną pozycję do menu, zapisałam i wylogowałam się. Weszłam ponownie na stronę i nic się nie zmieniło język pozostał angielski, pozycja w menu która dodałam też nie widoczna.

Ponownie zalogowałam się i panelu admina wszystkie zmiany były tak jak je naniosłam. Dlaczego więc się nie wyświetliły ?
Przy instalacji nadałam prawa dostępu 777 katalogom db, files,config i lang

Kaveri

No avatar

2008-04-27 18:35

Ano dlatego że prawa nadane zostały katalogom a nie plikom..

Na czas wprowadzania zmian w konfiguracji zmien sobie chmod'y w katalogu config na wszystkich plikach na 777, pozniej po wprowadzeniu zmian, przywróc dla bezpieczeństwa na 600 ewentualnie na 644.

Pozdrawiam

Akme

2008-04-27 18:48

weszłam w katalog config dob files i lang poprzez Totala commandera wszystkim plikom nadałam 777 i nic to nie dało
nadal zmiany są ale tylko w panelu a na stronie wszystko po staremu

Kaveri

No avatar

2008-04-27 18:54

Odswiez strone F5.

Nie możliwym jest by w panelu bylo ok a na stronie nie.

Z ciekawosci z jakiej przegladarki korzystasz..?

Pozdrawiam

Akme

2008-04-27 19:00

używam FF
tu zainstalowałam cmsa http://edyta.com.pl/quick/
jak widać jest wersja angielska i nic się nie zmieniło

czy powodem może być to że mam go w katalogu a nie w głównym katalogu ?

Kaveri

No avatar

2008-04-27 19:07

Nie.. to kompletnie nie moze stanowic powodu..
Z tego co widze zmiana hasla zostala zapisana a ona zapisuje sie w pliku config/general.php W tym samym pliku zapisuje się także zmiana ustawień języka na stronie..

Zmień jeszcze raz język w panelu admina i zapisz ustawienia konfiguracji, i daj znać..

Pozdrawiam

Kaveri

No avatar

2008-04-27 19:11

W miedzy czasie po zapisaniu prosze zerknij w kod pliku config/general.php w linie 35. Wygląda ona tak po zmianie na jezyk polski :

$config['default_lang'] = "pl";

Pozdrawiam

Akme

2008-04-27 19:14

ufff zadziałało :)
Dzięki serdeczne Kaveri

Przy okazji zapytam czy pod FF zauważyłeś/aś coś takiego co ja widze na stronie opensolution.pl i na niektórych stronach z cms kiem że przy przechodzeniu na poszczególne podstrony miga mi taki jak by ciemny pas od góry i to widzę tylko po FF pod IE już tego nie ma ?

Kaveri

No avatar

2008-04-27 19:42

Jam Rafał, co świadczy o jakimś tam procencie genu męskiego ;) .. proszę bardzo.. :)

Zauważyłem to jedynie pod ff właśnie.. Na operce, ie, netscape czy innych chodzi ładnie. Przyznam iż nie testowałem tego pod przeglądarkami linuxowymi, więc nie wiem jak sprawa ma się w tamtejszych tworach.

btw na ofercie i regulaminie masz inne tło niż na reszcie.. ;)

Pozdrawiam http://blog.kaverigroup.pl

Akme

2008-04-27 20:20

>btw na ofercie i regulaminie masz inne tło niż na reszcie.. ;)
nie zauważyłam :)

Kaveri

No avatar

2008-04-27 20:26

Widzisz a ja zauważyłem.. ;) W każdej mojej przeglądarce tło zmienia kolor na czarne w tych dwóch podstronach.. reszty już nie sprawdzałem..

Pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt