nie dość że się nie wyświetla to jeszcze nie zapisuje do pliku:(
Czy jest możliwość odblokowania tego, żebym można było umieszczeć dowolne skrypty PHP? Albo jeszcze lepiej, żeby można było w treści dodawać własne zmienne?
dodałem swój blok z moimi dodatkami, u mnie wygląda to tak:
<?php //Start moich funkcji $terazRok = date("Y"); $adresStrony = $_SERVER["SERVER_NAME"]; /* OSÓB ONLINE */ function online_users() { $myip = $_SERVER['REMOTE_ADDR']; $timeout = 300;# czas w sekundach po jakim usuwany jest wpis uzutkownika $filename ='online.txt';# nazwa pliku lub sciezka dostepu do niego $file = file($filename); $count = count($file); $add = true; $online = 0; $fopen = fopen($filename,"w"); flock($fopen, LOCK_EX); for($i=0; $i<$count; $i++) { $data = explode('|', chop($file[$i])); if($data[0]==$myip) { fputs($fopen, $myip.'|'.time()."\r\n"); $add = false; $online++; } else { if($data[1]>=(time()-$timeout)) { fputs($fopen, $data[0].'|'.$data[1]."\r\n"); $online++; } } } if($add) { fputs($fopen, $myip.'|'.time()."\r\n"); $online++; } flock($fopen, LOCK_UN); fclose($fopen); return $online; } $online = online_users(); /* LICZNIK */ $file ="licznik.txt";
// zapisywanie ip do pliku $ipadd = getenv(REMOTE_ADDR); $addip ="TRUE"; $hits = 0;
if (file_exists($file)) { } else { echo "$file nie istnieje!"; exit; }
$fp = fopen($file,"r"); while (!feof($fp)) { $line = fgets($fp, 4096);//czas $line=trim($line); if ($line !="") { $hits++; } // Jeżeli ip było już zapisane... if ($line==$ipadd) { $addip ="FALSE"; } } fclose($fp);
// jeżeli nie ma zapisane ip w pliku... if ($addip =="TRUE") { $fp = fopen($file,"a"); fwrite($fp,"n"); fwrite($fp, $ipadd); fclose($fp); $hits++; } //koniec moich funkcji ?>
potem dodałem wszystko com chciał do container.tpl wygląda to tak:
<div id="foot"> <div id="copy">Stronę odwiedziło już $hits osób,<BR /> z czego $online jest teraz online.<BR /> $config[foot_info] <?php echo("$terazRok <a href='?'>".$adresStrony."</a>"); ?></div>
Pozostał jeden, oststni już problem aczkolwiek dla mnie dosyć istotny, chciałbym dodać stronę do jakiegoś programu wym iany linków ale system nie obsługuje
<?php include ?>
Znaczy wszystko hula, nawet błędu nie ma ale linki partnerskie się nie wyświetlają przez co żaden program niechce mi przyjąć stron, proszę o pomoc.
Vistule - nie wiem czemu sie tak dzieje. mozliwe, ze Twoj serwer nie obsluguje poprawnie naszego skryptu. Sproboj uruchomic to na innym serwerze i sprawdz czy to problem w obsludze skryptu przez serwer czy po prostu zle to zdefiniowales.
Vistule
2008-04-04 20:16
Zasadniczo include nie jest mi potrzebne do szcześcia w darmowej wersji, jak kupię sobie licencję to się będę martwić wtedy bo pewnie będę chciał skrobać te swoje wypocinki. Na razie jest tak że chciałbym zamieścić skrypt wymiany linków czyli:
Vistule - ten link daje dobra instrukcje. Musisz troche go jednak dopasowac do Quick.Cms.Lite v2.0.
1. Pierwszy krok wykonaj w pliku templates/themes/default.php i wstaw kod bez ostatniej linii gdzie jest ECHO na poczatek tego pliku 2. Drugi krok polega na tym by wstawic zmienna $linkme do templates/container.tpl przed koncem </body> (przedtem to byl plik templates/page.tpl).
Albo nie działa albo czegoś nie zrozumiałem:( Zasadnioczo nic się nie wyświetla
zenon_spawacz
2008-04-21 14:20
Ja mam identyczny problem. Chciałbym dodać do stopki linki z LinkMe i ciągle mi się coś wysypuje. Gdyby jakiś znawca tematu powiedział jak to zrobić. Dokładnie chodzi o to o co pyta Vistule czyli o dodanie kodu: <?php include("gsgsgs*************.php"); echo @LinkMeShowLinks("", "", " - ", "<div style=\"text-align:center;margin:auto;\">", "</div>"); ?>
Pomóżcie proszę, chciałem kupić tego cmsa ale mnie to dlubanie w kodach przeraża ...niby prosta rzecz a jakoś nikt nie chce wytłumaczyć jak to krok po kroku zrobić.
tehawanka
2008-04-21 20:22
Witaj Vistule! Czy mógłbyś zdradzić, w jaki sposób dodałeś galerię, że wyświetla się ona w głównym oknie Quick.Cms? Ja dopiero stawiam pierwsze kroki z tym cms-em i taka galeria w wersji darmowej bardzo mi się spodobała. Rozumiem, że trzeba ją najpierw stworzyć za pomocą odpowiedniego programu i wysłać na serwer do katalog na nim utworzonego... Ale co dalej, żeby było tak pięknie jak u Ciebie? Będę wdzięczna za instrukcję postępowania. :-)
Już straciłam nadzieję, czy się jeszcze odezwiesz... A czy mógłbyś początkującej amatorce wskazać dokładniej plik oraz miejsce w którym należy wstawiać taki kod dla poszczególnych galerii, gdyby drzewo katalogów na mojej stronce wyglądało identycznie jak w Twojej ???
Super sprawa Vistule !!! Szczególnie dla użytkowników darmowej wesji !!! W imieniu początkujących dłubaczy CMS-a także proszę o podpowiedź w jakim pliku należy umieścić odwołanie do galerii.
Pozdrawiam !
Vistule
2008-05-07 20:06
W żadnym, w stronie poprostu zamiast tekstu wklejamy kod, trzeba mieć wyłączony edytor wyswig i powinno zadziałać, w razie pytań piszcie na vistule[tu wstaw małpę]gmail.com (za pisanie w innych sprawach niż Qick.Cms lub spamowanie zglaszam adres delikwenta jako spamujący na googlach i rejestruję go na wszystkich możliwych stronach rozsyłających spam jakie znajdę) Z chęcią pomogę tym początkującym szczegulnie że CMS nie jest po to by zostać programistą tylko po to by mieć fajną i poważnie wyglądającą stronkę nie mając pojęcia co to jest programowanie.
Szkoda że istnieje tylko możliwość zakupu całego skryptu a nie np. pojedyńczych, osobnych modułów typu galeria, newsy etc. Uważam że twórcy powinni się nad tym poważnie zastanowić bo biorąc za moduł np 50pln zarobili by napewno więcej niż za cały skrypt ponieważ więcej osób by zrobiło zakupy:)