mam problem z zapisem kolejnych stron w Quick.cms EXT
po przekroczeniu ilości ok. 40 stron
nie zapisuje kolejnych jedynie dodaje puste strony (+ zdjęcie) ale bez żadnych tekstów (zawartości podstrony)
SĄ JAKIEŚ OGRANICZENIA ??
» Quick.Cms v2.x
tomasz
merci
2007-12-28 08:47
tsb - prosze aby pytania dotyczace Quick.Cms.Ext zadawac na maila. Najlepiej podeslac rowniez link do strony, by mozna to od razu sprawdzic.
FairFaX
2008-01-02 13:58
zmagam sie z podobnym problemem...
postawilem system cms na serwerze lokalnym wszystko bylo ok, ale po przeniesieniu na dydykowany serwer(wykypiony w domenomania.pl) aplikacja zaczela sie dziwnie zachowywac.
Przy edycji, lub tworzeniu nowego artykulu strona zostaje zapisana ale kompletnie pusta(formularz zostaje wyczyszczony).
uprawnienia do zapisu plikow bazy sa, wiec nie wiem w czym moze byc problem.
sprawdzalem czy poprawie sa przekazywane zmienne za pomoca POST'a i niby wszystko jest w porzadku - http://www.ostoia.pl/post.html
Analizowalem konfiguracje php, ale nie znalazlem czegokolwiek co moglo by powodowac taka sytuacje. - http://www.ostoia.pl/phpinfo.php
Prosze o jakas podpowiedz, w czym moze tkwic problem, gdzie szukac?
FairFaX - nie sadze by to byl podobny problem. Ciezko mi powiedziec co moze byc przyczyna. Sproboj uruchomic ten skrypt na innym serwerze linuksowym i sprawdz czy bedzie dzialal dobrze czy nie. Jesli nie tzn, ze mogles dokonac jakiejs przerobki, ktora spowodowala, ze przestal dzialac prawidlowo. A jesli bedzie dzialal tzn, ze serwer Twoj ma jakies ustawienia (na razie mi nie znane), ktore uniemozliwiaja zapisywanie.
Mozesz sprobowac takze zrobic cos takiego. Edytuj actions_admin/p.php i usun:
przegralem cala strone na inny serwer i dziala wszystko w porzadku
gdy wlaczylem raportowanie o bledach dostalem takie notice:
Notice: Undefined index: sDescriptionShort in /home/ostoia/public_html/libraries/Trash.php on line 142 Notice: Undefined index: sDescriptionFull in /home/ostoia/public_html/libraries/Trash.php on line 142 Notice: Undefined index: sMetaDescription in /home/ostoia/public_html/libraries/Trash.php on line 142
FairFaX - bardzo dziwna sytuacja bo wychodzi na to, ze przeslany formularz nie zawiera opisu krotkiego, opisu pelnego i meta description. Tak jakby nie widzial przeslanego POST'a. Te bledy sie wyswietlaja na tym innym serwerze czy na tym gdzie narzedzie nie dziala?
FairFaX
2008-01-04 11:22
te bledy wyswietlaja sie na serwerze gdzie aplikacja nie dziala, nie sprawdzalem tych problemow na innym serwerze. na lokalnym jest wszystko w porzadku.
Teraz sproboj cos zapisac i sprawdz czy wyswietli ci elementy tego formularza przeslanego. Jesli nie to wychodzi na to, ze cos lezy po stronie serwera nie tak.
FairFaX
2008-01-07 11:56
bardzo ciekawe.....
bo jak tylko prubuje odpalic admin.php, to wyrzuca mi tylko cos takiego
<pre>array(0) { } </pre>
fairfax.prv.pl
FairFaX
2008-01-07 12:03
troche na okolo ale mi sie udalo dostalem cos takiego:
no to bardzo dziwne poniewaz wogole nie ma tu danych jak nazwa, opis itd. Naprawde dziwy jakies sie u Ciebie dzieja. Skontaktuj sie z adminem i dowiedz sie czy nie ma jakichs ograniczen na przesylane dane POST'em ...
bajdzis
2008-05-20 08:27
mam dokładnie taki sam problem, zrobiłem wszystko co powyżej..czekam na odpowiedź od admina.. tylko dziwne, że wcześniej działalo i nie było żadnego problemu
bajdzis
2008-05-20 13:08
admin nic nie zmieniał...poniżej zmienne mojego serwera.. prosze o pomoc
Lp. Zmienne php dla adresu: Stan 1 safe_mode OFF 2 safe_mode_gid OFF 3 register_globals OFF 4 file_uploads ON 5 magic_quotes ON 6 magic_quotes_gpc ON 7 magic_quotes_runtime OFF 8 session_auto_start OFF 9 allow_url_fopen ON 10 short_open_tag ON
bajdzis
2008-05-20 13:14
podam jeszcze adres strony http://zapiecek.cieszyn.pl/
bajdzis
2008-05-20 15:26
wybaczcie że dzisiaj tak tu spamuje, ale udało mi się naprawić..
nadpisałem katalog /actions_admin katalogiem z wersji 2.1
po zapisaniu formularza wyskoczyl mi błąd-->
Notice: Undefined index: display_all_files in /virtual/pl/cieszyn/zapiecek/actions_admin/p.php on line 62
ale przynajmniej zapisało zawartość i mam treść a nie pustą stronę
Przypuszczalnie jak nadpisze pozostałe katalogi błąd zniknie, jeśli będzie się coś działo jeszcze tu napisze.