Stat24

srebny

2008-03-26 08:06

Witam
Czy ktoś podłączał u siebie liczniki stat24?
Mam problem z jego podłaczeniem, w starszych wersjach działał bez problemu a z 2 quick są jakieś problemy (chyba że ja cos przekombinowałem ;) ).

» Quick.Cms v2.x

Kamil

merci

No avatar

2008-03-26 08:55

srebny - napisz konkretnie z czym masz problem.

srebny

2008-03-26 10:53

Wrzucam do pliku container.tpl na końcu sekcji Body skrypt jawy wygenerowany przez Stat24, umieściłem wizualny licznik pod menu i .... guzik stat mi nie zlicza wejść (ani w liczniku ani na stronie stst24).

Adres strony : kuba.xip.pl/kuba taki podałem też przy tworzeniu konta w stat24 i nie bardzo wiem gdzie jest błąd.

Kamil

treewood (OpenSolution)

2008-03-27 09:29

srebny - nie mam pojecia czemu nie zlicza. nie znam systemu stat24. skontaktuj sie z autorami tego licznika i moze oni znajda przyczyne.

Gierus

No avatar

2008-03-28 17:27

srebrny umiesc skrypt zliczajacy na kazdej ze stron w panelu admina ... zacznie zliczac.

srebny

2008-03-30 20:43

Dzięki działa, a ja kombinowalem w pliku container.tpl :)

Kamil

ptasio

No avatar

2008-04-01 09:35

a czy wie ktos jak zrobic aby zliczalo w podstronach??

srebny

2008-04-01 14:50

sądze ze misisz wstawić zamiast kodu dla strony głównej kod generowany dla podstron i wstawiasz go na wszystkch strona w panelu administracyjnym.

Kamil

ptasio

No avatar

2008-04-04 13:52

tzn gdzie ten kod na podstrony wklejac ?? na kazdej stronie jak ja twożę ???

shenzie

2008-06-10 15:41

srebrny, wystarczy dodać skrypt stat24 tak jak robiłeś (w pliku container.tpl) i zaczekać :) (choć widzę, że już Ci działa)

cytat za stat24:
"Kiedy statystyki zaczną działać?
Pierwsze dane na nowoutworzonym koncie pojawią się po około 60 min. od wklejenia skryptu i wykonania pierwszej odsłony. Kolejne aktualizacje następują co około 20 minut."

U mnie działa (Quick.Cms.Lite v2.0) - strona http://www.kociamama.pl/ - uruchomione darmowe statystyki dla strony głównej, podstron i licznik otwarć.

statystyki dla podstron mam uruchomione tak samo (wstawione w sekcje FOOT w container.tpl) i również działają.

Fakt, że wstawianie kodu stata w treść każdej strony też działa ale to nie jest wygodne dla przeciętnego usera nawet bym powiedział, że to jest chore :D
Również zadziała jak wstawisz kod stata w treść tylko jednej dowolnej strony (np strona główna).

Pozdrawiam

Do góry
o nas | kontakt