Zmieniłam nazwę "Kategorie" na inną nazwę w pliku config/lang_pl i teraz nad witryną pojawił się napis: Warning: session_st send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/nazwadomeny/ftp/config/lang_pl.php:1) in /home/nazwadomeny/ftp/index.php on line 13. Warning:Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nazwadomeny/ftp/config/lang_pl.php:1) in home/nazwadomeny/ftp/index.php on line 16. W dodatku cały szablon się obniżył w stosunku do tła i nie da się wejśc do admina, tylko się wyświetla następna informacja: Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/nazwadomeny/ftp/config/lang_pl.php:1) in /home/nazwadomeny/ftp/core/common-admin.php on line 156.
edytuj plik config/lang_pl.php i sprawdz czy w pierwszej linii nie masz pustego znaku jak spacja lub nowa linia. Pierwsza linia to powinien byc:
<?php
Użyj odpowiedniego kodowania kodowania: UTF-8 i nie zapominaj, że katalog lang powinien mieć nadane prawa CHMOD na 777. Zmieniałem wiele razy zmienne w tym pliku i na pewno nie powinno być problemów. Prawdopodobnie jest to problem jeden z tych, które wymieniłem wyżej. Możesz także spróbować użyć innego edytora tekstu jeśli nic by nie pomogło.
Makaron, gdy edytuję ten plik w notatniku przez FTP w Total Commanderze, to nie mam żadnych spacji, pustych pól, ani nowych znaków,ani nowej, pustej linii. Oczywiście, że nadałam prawa chmod na 777, zaraz po wgraniu całego cms-a, zgodnie z instrukcją. Co do kodowania UTF-8, to wydaje mi się, że autorzy tego cms-u zaprojektowali go wystarczająco dobrze, aby nie trzeba było ich poprawiac, ani ulepszac, przynajmniej w tym, podstawowym względzie. Nie wiem, w jaki sposób mam zmienic edytora, aby "lepiej" widziec edytowany plik - w TC nie widzę takiej możliwości; może jednak jakaś jest, tylko o niej nie wiem?
No i najważniejsze: dlaczego w innych plikach mogę wszystko zmieniac do woli i nic złego się nie dzieje, tylko w tym cholernym jednym pliku config/lang_pl jak zmienię wyraz "kategorie", to ZAWSZE jest ten sam problem??????
jolik
jacek115
2008-06-12 22:11
jolik
Miałem taki sam problem. Gdy edytowałem ten plik w notatniku to zawsze wyskakiwał mi błąd. Spróbowałem zapisać go FrontPagem i już nie ma błędu :P Proponuje ci zrobić to samo.