Jak zablokować kasowanie zdjęć?

spaam

2008-06-14 18:50

Mam problem ze zdjęciami, tworzę archiwum newsów "ręcznie" tzn poprzez zaznaczenie newsa na stronie i skopiowanie jego zawartości (treść + zdjęcia) ctrl+c ctrl+v do tworzonego archiwum. Wszystko jest do momentu usuniecia starego (tego skopiowanego juz do archiwum) newsa. Po jego usunięciu kasują się również zdjęcia z serwera, w związku z czym w archiwum równeiż nie ma zdjęcia. Na dodatek archiwum się blokuje podczas edycji bo nie potrafi odnalezc zdjęc na serwerze.

Jest jakiś sposób na zablokowanie kasowania zdjęc podczas kasowania strony?

» Quick.Cms v2.x

treewood (OpenSolution)

2008-06-16 08:16

spaam - a nie lepiej edytowac dany news i zmienic po prostu strone nadrzedna z np. aktualnosci do np. archiwum ?

spaam

2008-06-16 11:07

Nie, bo problemem jest (będzie) liczba newsów; bedzie zblizona do 1 dziennie - czyli bede mial 365 stron (tylko po roku!) w administracji, wolę nie myśleć co będzie np po 3 latach. Zmiana strony nadrzędniej nie zmieni mi ilości stron w panelu admina. Co innego gdyby newsy dało się dopisywać do istniejącej już strony zamiast za każdym razem tworzyc nową...

treewood (OpenSolution)

2008-06-17 09:18

spaam - to mozna by tak zrobic i przerobic skrypt tak, ze nie wyswietlalby w liscie w administracji stron, ktore sa podrzedne do strony "aktualnosci"... lecz to by byla wieksza przerobka i nie jestem w stanie Ci tego podac w paru krokach bo sam tego jeszcze nigdy nie robilem

spaam

2008-06-18 17:46

A jak w takim razie całkiem wyłączyć kasowanie zdjęc? tak by usuwana była tylko strona a zdjęcia pozostawaly na serwerze?

Do góry
o nas | kontakt