ketrab2008-09-22 11:56 | jesli tu chodzi o nazwe katalogu "files" i jego ograniczenia pojemnosci przez niektore serwery to czy przejdzie zmiana nazwy katalogu. i gdzie zmienic ta nazwe dalej w plikach bo na pewno trzeba. moim zdaniem powinno to pomoc. |
ketrab2008-09-22 12:18 | zmienilem nazwe katalogu i w pliku config/general.php |
kya2010-01-09 18:52 | Witam! |
kodag2010-01-09 21:18 | Witam, ja także walczę z tym samym problemem. Po dodaniu 30-tego produktu "klęknęło" i nie mogę zmieniać właściwości strona ani dodawać nowego produktu. Właściwie to zaczęłam się uczyć na tym właśnie programie, do tej pory bawiłam się tylko Dreamweaverem i nie miałam pojęcia o php. Po dodaniu 30 produktu mogę tylko strony i produkty usuwać ,ale nie dodawać. Jestem załamana....tyle pracy na marne? Widzę w dodatku, że pomoc z nikąd nie nadchodzi. :(( kodag |
kodag2010-01-09 22:35 | Hmm, dziś po eksperymencie okazuje się, że jeśli wysyła się mniejsze pliki na serwer, tzn. quick.cart pobiera z komputera mniejsze zdjęcia, które sam obrabia na serwer to mogłam dodać o jeden produkt więcej, ale ... po 31 produkcie znowu to samo. Mój wniosek jest jeden - musi coś ograniczać wielkość plików 'files', bo to w tym folderze leży problem. To moje zdanie, co Wy na to? kodag |
kodag2010-01-10 12:37 | to znowu ja... podobnie jak "rafallski" skopiowałam pliki z 'files' na dysk komputera, wrzuciłam nowe produkty, jak dodałam, wrzuciłam spowrotem tamte pliki z komputera na serwer i działa. Z ty m, że mi się otwierają okienka prawidłowo. Wszystko gra. Wina musi leżeć w pojemności "files",ale nie wiem, gdzie on ma to ograniczenie i czy to można zmienić. |
kya2010-01-13 18:02 | ja też doszedłem metodą prób i błędów gdzie jest pies pogrzebany. W pliku "files" jak mam zdjęcia wrzucone poniżej 50szt. to wtedy wszystko się zapisuje i można edytować i jest GIT. natomiast jak wrzuce do pliku "files" ponad 50zdjęć zaczynają się schody. jak chcę dodać nową stronę to po zapisaniu jest tylko puste miejsce i nic nie ma. To samo z edycją jakiejś strony - po zapisaniu znika cała zawartość i zostaje puste miejsce. |
boboo2010-01-13 19:09 | Można też ręcznie trochę miejsca zaoszczędzić, jeśli dane zdjęcie jest do kilku lub więcej produktów. boboo |
openzibi2010-01-13 20:26 | kua, kodaq |
Kel![]() 2010-01-15 19:56 | Czasami przy dużej ilości zdjęć w jakiś sposób psuje się ich lista wyświetlana na karcie produktu w zakładce z ich dodawaniem. Prostym rozwiązaniem jest wyłączenie tej listy w konfiguracji -> wyświetl pliki na serwerze w formularzu -> NIE |